Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Remíza s Pardubicemi

Utkání v Ďolíčku skončilo 2:2

Sdílet

Po prvním poločase vedla Sparta nad Pardubicemi 2:0, jenže ve druhé půli domácí vyrovnali a na Letnou tak vezeme jen bod. O sparťanské góly se postarali Tomáš Wiesner a Dávid Hancko.
Utkání se hrálo v Ďolíčku, kde Pardubice hrají své domácí zápasy. Trenér Sparty Pavel Vrba udělal v sestavě oproti duelu se Slováckem čtyři změny. Na stoperu nastoupil Hancko, na křídlech Wiesner a Plavšić, ve středu zálohy pak vyběhl Souček. Ze zdravotních důvodů nemohli nastoupit Čelůstka, Vindheim, LK37, Štetina, Kozák a Juliš.
Už ve 4. minutě Dočkalovu prudkou ránu z blízkosti penaltového puntíku vyrazil gólman Letáček.
Na konci sedmé minuty Hložek ve vápně krásně patičkou našel za sebou Tomáše Wiesnera a ten neomylně zavěsil! Wiesy tak dal ve druhém zápase po sobě gól.
V 10. minutě přišla první příležitost domácích. Z přímého kopu pálil vedle levé tyče Ewerton.
Krátce na to Dočkal vysunul Hancka, ten si poradil se skluzujícím obráncem a křížnou střelou těsně minul pravou tyč.
Ve 20. minutě Plavšić vystřelil z hranice vápna, s pokusem pravačkou si ale Letáček poradil.
O čtvrt hodiny později Pavelka pálil z hranice šestnáctky, střela byla zblokována bránícím hráčem domácích na roh.
Pět minut před koncem poločasu zůstal po zákroku Ewertona ve vápně na zemi Polidar a sudí Zelinka po zhlédnutí videa odpískal penaltu. Míč si vzal Dávid Hancko a prudkou ranou k pravé tyči proměnil. Sparta tak po prvním dějství vedla nad Pardubicemi o dvě branky.
Hned na startu druhé půle přišla komplikace. Chybnou rozehrávku Sparty potrestal kapitán Pardubic, který přeloboval vyběhlého Nitu.
A mohlo to být ještě horší. Po přímím kopu Tomáše Čelůstky orazítkoval Solil tyč. Při této akci zůstal na hrací ploše po souboji ve vápně Sparty Souček a bohužel nemohl pokračovat. Nahradil ho Trávník.
Další velkou šanci měli domácí. Jeřábek vystřelil ve vápně, ale skvělým zákrokem se vytasil Florin Nita, který pokus vyškrábl!
Dvacet minut před koncem se Wiesner otočil ve vápně a vypálil, střelu vykopl skluzem Čihák. Krátce na to se Hložek dostal k hlavičce v malém vápně, míč ale nestačil ťuknout dost razantně a balon skončil v rukavicích gólmana.
O pět minut později Tomáš Čelůstka padl ve vápně a rozhodčí posoudil i s posvěcením videa situaci jako faul Wiesnera. Pokutový kop proměnil Cadu a vyrovnal na 2:2.
Hned na to přišel na hřiště Laco Krejčí, který pálil ve vápně z ostrého úhlu, Letáček bohužel vyrazil.
Šest minut před koncem Nita zneškodnil obrovskou šanci Hufa na malém vápně.
V nastavení Pavelka doběhl míč, který vrátil od brankové čáry Vitík, a vystřelil, bohužel ve složité pozici netrefil. Sparta v nastavení dostala Pardubice pod tlak, třetí gól ale nepřidala. Zápas tak skončil remízou 2:2
FK Pardubice – AC Sparta Praha 2:2 (0:2)
Góly: 49. Jeřábek, 75. Cadu (pen.) – 7. Wiesner, 44. Hancko (pen.). ŽK: Ewerton – Souček, Wiesner. Rozhodčí: Zelinka – Nádvorník, Dobrovolný.
Pardubice: Letáček – Cadu, Čihák, Toml, Čelůstka (86. Sláma) – Tischler, Jeřábek (84. Lee), Solil, Hlavatý, Ewerton (62. Kostka) – Černý (62. Huf).
Sparta: Nita – Sáček, Vitík, Hancko, Polidar – Wiesner (76. Laco Krejčí), Pavelka, Souček (60. Trávník), Dočkal (76. Karabec), Plavšić (86. Karlsson) – Hložek.

Další novinky