Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Dali jsme jim to sami

Bořek Dočkal po Pardubicích

Sdílet

Sparta duel v Ďolíčku proti Pardubicím skvěle rozehrála a po poločase a po dobrém výkonu vedla o dvě branky. Ve druhé půli ale přišel kolaps, soupeř vyrovnal a z Vršovic si tak vezeme jen bod za remízu 2:2.
Kde vidíš příčiny dnešního kolapsu?
Zápas, do kterého jsme dobře vstoupili, dostali jsme se do vedení, měli jsme několik dalších šancí. Mohli jsme být efektivnější a řešit to líp ve finální fázi. Bylo tam šancí dost a měli jsme do poločasu ještě nějaké góly přidat. Každopádně hru jsme měli pod kontrolou. Na začátku druhé půle darujeme soupeři gól a pak už jsme se do naší hry vůbec nedostali.

DOČKAL | Dali jsme jim to sami

Jak je možné, že jeden smolný gól nás takhle rozloží?
Bylo to i tím, že Pardubice začaly hrát jinak. Předtím jsme měli dost prostoru v rozehrávce, po poločase už jsme nebyli rychlí, nedokázali jsme se dostat na jejich polovinu po zemi. Ve chvíli, kdy začneme nakopávat, tak to prostě neumíme, máme s tím problémy každé utkání. To pak z naší strany vypadá hrozně.
Hrálo před druhou půli roli podcenění?
Vůbec, chtěli jsme přidat třetí gól a zlomit soupeře, rozhodnout zápas. Musel bych se na ten vstup do druhého poločasu zpětně podívat, ale nemyslím si, že jsme do toho vstoupili špatně, že by měl soupeř nějaký tlak. Prostě jsme jim to dali úplně sami.
Potenciální druhé místo máme pořád ve svých rukou. Co bude důležité do zbytku sezony?
Hlavně se z toho nesmíme teď podělat. Měli jsme některé zápasy odehrát líp, získat víc bodů a být teď v mnohem komfortnější situaci. Ale vrátit se to nedá. Situace před námi teď není vůbec jednoduchá, musíme vyhrávat až do konce a to druhé místo si uhrát. Jak říkám, mohlo to být už teď jednodušší, ale jestli chceme v létě hrát o Ligu mistrů, tak tohle jsou zápasy, které musíme být schopní zvládnout.

Další novinky