Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyŽeny A

Z derby bez bodů

1. liga žen: Slavia - Sparta 2:0

Sdílet

Fotbalistky Sparty poprvé v sezóně vyšly střelecky i bodově naprázdno. V dohrávce 10. kola 1. ligy žen sparťanky podlehly Slavii 0:2, když inkasovaly v obou poločasech po jedné brance.
Domácím slávistkám se podařilo dát ve 12. minutě Petrou Divišovou první branku zápasu – 1:0. Sparta najednou musela dotahovat, ale nedařilo se jí dostávat do šancí. První poločas tak skončil těsným vedením Slavie.
Oživit záložní řadu přišla hned o přestávce Lucia Ondrušová, která se vrátila po zranění. Svou největší šanci měly sparťanky po hodině hry, tečovaný pokus Jitky Chlastákové ale Barbora Votíková chytila.
V 68. minutě to po centru Petry Divišové z pravé strany a zakončení Martiny Šurnovské bylo 2:0. Sparta hledala recept na defenzivu Slavie marně, naopak slávistky ještě mohly vedení navýšit, ale Gabriela Šlajsová a Franny Černá ve svých šancích pálily mimo tři tyče.
Slavia tak Spartě byla s to oplatit podzimní porážku 5:1, na skóre ve vzájemných zápasech ale stále vedou sparťanky. Tým trenéra Martina Masaryka čekají do konce základní části ještě dva zápasy: už ve středu na hřišti Plzně a poté příští neděli doma proti Lokomotivě Brno.
1. liga žen 2020/21, 10. kolo – dohrávka
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 2:0 (1:0)
Branky: 12. Divišová, 68. Šurnovská
ŽK: 34. Kožárová – 66. L. Martínková, 86. Sonntagová
Slavia: Votíková – Veselá, Necidová, Bartovičová, Šlajsová – Cahynová – Divišová (69. Szewieczková), Krejčiříková, Šurnovská (81. Persson), Černá – Kožárová (91. Bendová)
Sparta: Sloupová - Vyštejnová, Bertholdová, Sonntagová, Dlasková – Bužková (72. Cvrčková), Pochmanová, Kavalová (46. Ondrušová) – Chlastáková (65. Šubrtová), L. Martínková, Ringelová

Další novinky