Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Remíza 2:2 v Liberci

Sparta dohnala dvougólovou ztrátu

Sdílet

Sparta sehrála na Stadiónu i Nisy divoký zápas. Po dvou brankách Peška prohrávala ještě v 67. minutě 0:2. Během jedné minuty ale dokázala vyrovnat. Nejprve se trefil Karlsson, poté Hložek. Švédského záložníka pak o druhý gól připravil Knobloch, který vytěsnil míč na tyč.
Trenér Sparty Pavel Vrba poslal na hřiště stejnou sestavu jako proti Opavě. Kvůli zdravotním problémům nemohli nastoupit Libor Kozák, Filip Souček, oba Ladislavové Krejčí, Andreas Vindheim a Lukáš Štetina. Na lavičce už byl naopak připraven uzdravený Lukáš Juliš.
Ve 4. minutě Dočkal rozehrál standardku na Plavšiće a ten zkusil štěstí z dálky. Jeho střela minula libereckou branku.
Za dvě minuty Wiesner pronikl z levé strany do vápna a hledal v dobré pozici Karabce. Adam si připravil balon ke střele, jenže bohužel jeho pokus zblokoval jeden z bránících hráčů.
V 18. minutě po centru Dočkala hlavičkoval z penaltového puntíku Hložan. Bohužel nad branku Knoblocha.
O šest minut později Hancko přihrál do vápna nabíhajícímu Karabcovi a jeho křížná střela po zemi těsně minula pravou tyč.
Po půl hodině hry šli domácí do vedení. Rondić přihrál Peškovi, ten se prosadil přes bránícího Sáčka a poslal míč za záda Florina Nity.
O tři minuty později to Dočkal zkusil ze standardky v bezprostřední blízkosti vápna. Jeho pokus se zakroutil nad levý horní roh liberecké branky.
Ve 38. minutě Plavšić ve vápně vystřelil přes bránícího hráče. Pravačkou ale minul levou tyčku.
V nastaveném čase Koscelník z pravé strany nacentroval na malé vápno a našel Rondiće. Ten naštěstí přestřelil. Po první půli tak vedli domácí o gól.
V 50. minutě Rondić našel vysokým balonem za obranu Peška, ten běžel na bránu a vstřelil druhý gól.
O čtvrt hodiny později po chybě v rozehrávce běžel Pešek na Nitu. Naštěstí tentokrát mířil jen vedle levé tyče.
A pak přišel zlom v utkání. Chvíli po druhém inkasovaném gólu poslal trenér Vrba na hřiště Juliše s Karlssonem. Druhý jmenovaný dostal po rohovém kopu míč od Sáčka, z voleje napálil míč levačkou z dobrých dvaceti metrů a snížil na 1:2!
A o minutu později využil Hložek více volného prostoru, kterého se mu dostalo střídáním Juliše, a také to zkusil z vetší vzdálenosti. I Hložanovu střelu zastavila až síť za Knoblochem.
A mohlo to být ještě lepší. Čtvrt hodiny před koncem Karlssonovu křížnou střelu vytáhl na levou tyč Knobloch!
V 86. minutě se Rabušic dostal ke střele ve vápně, Pavelka zakončení zblokoval a následně míč chytil Nita. O minutu později Mosquera křížnou střelou minul pravou tyč.
Víc už se nestalo a z Liberce se tak vracíme s jedním bodem.
FC Slovan Liberec – AC Sparta Praha 2:2 (1:0)
Góly: 30. a 50. Pešek – 67. Karlsson, 68. Hložek. ŽK: Mikula, Sadílek, Rabušic, Faško – Wiesner, Pavelka. Rozhodčí: Orel – Kubr, Melichar.
Liberec: Knobloch – Fukala, Jugas, Chaluš, Mikula – Koscelník, Mara, Sadílek, Karafiát (77. Faško), Pešek (71 Mosquera) – Rondić (76. Rabušic).
Sparta: Nita – Sáček, Vitík, Čelůstka, Hancko – Wiesner (54. Juliš), Pavelka, Dočkal (88. Trávník), Karabec (54. Karlsson), Plavšić – Hložek.

Další novinky