Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Zklamání, ale po vývoji utkání musíme bod brát

Trenér Sparty Pavel Vrba po remíze 2:2 v Liberci

Sdílet

Ještě v 67. minutě prohrávala Sparta v Liberci o dvě branky. Pak se projevila střídání a svěřenci Pavla Vrby během minuty vyrovnali na konečných 2:2. Přečtěte si, co řekl trenér Sparty po utkání na dotazy novinářů.
Trenére, je pro vás s ohledem na vývoj utkání bod hodně, nebo málo?
Já se vrátím k začátku utkání. Myslím si, že v prvních patnácti minutách jsme měli, podobně jako s Pardubicemi, dvě tři situace, kdy jsme mohli dát první gól. Mrzí mě, že jsme se nedostali do vedení, protože zápas by se asi vyvíjel jinak. Na druhou stranu si přiznejme, že Liberec vedl 2:0, měl ještě další stoprocentní příležitost na 3:0. Kdyby to bylo 3:0, tak je asi po zápase. My jsme se zvedli, v krátkém čase jsme vyrovnali na 2:2. Měli jsme ještě dostatek času, abychom dali třetí gól. Zápas se hrál nahoru dolu. Oba týmy hrály na vítězství a měly ještě další šance na vstřelení třetí branky. Zápas nakonec skončil tak, jak skončil. Pro mě je to samozřejmě zklamání. Na druhou stranu po vývoji utkání je pro nás i bod dobrý.
Co podle vás mužstvu nejvíc chybělo mezi 15. a 67. minutou, kdy jsme dali dva góly?
Když se podíváte na góly a na šance domácích, vznikaly ze stejných situací. Liberec všechno hrál na rychlá křídla, hlavně na Peška, který si dokázal poradit v útočné fázi s naší defenzivou, dal dva góly, a ještě jednu příležitost neproměnil. Já si myslím, že nám pomohla střídání. Hráči, kteří přišli, to oživili. Také hráči, kteří šli na jiný post, byli pak víc vidět v mezihře. Pomohlo nám to, srovnali jsme na 2:2. Škoda, že třeba Karlsson měl ještě velkou příležitost a měli jsme tam i závary. Dvakrát jsme utekli po křídlech, kdybychom to dali přesněji, tak jsme mohli být šťastnější. Podle mého názoru si ale zápas asi remízu zaslouží.
Jak moc vám pomohlo, že jsme měli oproti předchozím zápasům k dispozici uzdraveného útočníka Lukáše Juliše?
Kozák je zraněný dlouhodobě, ten není k dispozici vůbec. Julda má za sebou s mužstvem jen asi tři tréninky, takže jsme ho nechtěli poslat do hry od začátku utkání. Myslíme si, že ještě není stoprocentně připravený, aby odehrál delší časový úsek. Vzhledem k výsledku jsme střídat museli. Jsem rád, že se potvrdilo, že když máme k dispozici dva takové dravce, jsme ještě silnější.
Jak složitá je situace v tabulce? Sparta ztrácí na Jablonec tři body, na druhou stranu má zápas k dobru.
Situace je samozřejmě složitá. Chceme hrát o druhé místo, to je pro nás kvalifikace o Ligu mistrů. To je určitě úkolem Sparty, aby se o to ještě porvala. Máme na to ještě několik kol a chceme uhrát co nejvíc bodů. Doufejme, že Jablonec ještě nějaké body ztratí a my ho doženeme.
Jaký je zdravotní stav Dávida Hancka, který dohrával po několika střetech se sebezapřením?
Zatím nemám informace, že by mělo jít o nějaký větší problém po zápase, který byl hodně hektický. Spíš si myslím, že jsou hráči hodně unavení. Zatím jsem s doktorem o žádném vážnějším zranění nemluvil, ale myslím si, že bych se asi dozvěděl, kdyby se něco stalo.

Další novinky