Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Motivace vyhrát je obrovská

Dávid Hancko a asistent trenéra Zdeněk Bečka před semifinále MOL Cupu

Sdílet

V neděli večer Sparta dotáhla dvougólovou ztrátu v Liberci, už o pár hodin později se ale připravuje na další utkání. Ve středu od 17:30 se v Generali Česká pojišťovna Areně utkáme v 299. derby se Slavií o postup do finále MOL Cupu. Před semifinále jsme mluvili s asistentem trenéra Zdeňkem Bečkou a Dávidem Hanckem.
„Samozřejmě jsme si k utkání v Liberci v kabině něco řekli. V úterý si to ještě chceme rozebrat na videu. Ztráta nás mrzí, protože v boji o druhé místo je pro nás každá ztráta bodů dost špatná. Na druhou stranu za stavu 0:2 mužstvo ukázalo charakter. Škoda, že jsme nepřidali třetí branku. Musíme také respektovat sílu soupeře, který hraje dlouhodobě v první šestce v lize. Nám se ale chyby opakují. Venkovní utkání se nám nedaří odehrát s nulou vzadu. Bohužel jsou to situace, které nabídneme soupeři my ať už spatným postavením nebo individuální chybou. Na tom musíme do budoucna zapracovat. To by nás mohlo dlouhodobě mrzet,“ říká asistent trenéra Zdeněk Bečka. „Mám takové smíšené pocity. Je super, že dokážeme nepříznivý výsledek za dvě minuty vyrovnat. Je to určitě známka charakteru týmu. Samozřejmě mě ale mrzí, že máme v druhém poločase tři příležitosti dostat se do vedení. Bohužel je neproměníme a potom za to pykáme,“ dodává Dávid Hancko.
Slovenský obránce má ještě v živé paměti loňský triumf v MOL Cupu a je tak pro něj velkou motivací si oslavy s pohárem zopakovat. „Velmi často na to vzpomínáme a já osobně se někdy podívám na videa a fotky. Někdo si možná řekne, že to je jen MOL Cup, ale pro mě jako kluka ze slovenské vesnice i moje blízké znamená hodně už jen to, že jsem součástí tohoto mužstva. Motivace je úplně nejvyšší. Obhájit pohár by byla fantastická věc. Hlavně fanoušci si to zaslouží. Samozřejmě nás ale v případě postupu čekají dva těžcí soupeři. Je třeba se ale co nejlépe připravit na tento zápas a nemyslet dopředu. Musíme tam nechat srdce a věřím, že se nám podaří postoupit do finále,“ odhodlaně vyhlíží středeční duel slovenský obránce.
Sparta se utkala se Slavií naposledy v Sinobo Stadium před necelým měsícem. Tehdy jsme měli v prvním poločase několik šanci, ve 45. minutě ale šli do vedení domácí a po pauze už si utkání pohlídali. „Každý zápas je samozřejmě jiný. Tentokrát budeme doma. Byť jsme obě předchozí derby prohráli, měli jsme vždycky šanci se dostat do vedení. Bohužel se nám to ani jednou nepovedlo. Věřím, že se nám to, jak se říká, do třetice všeho dobrého podaří. V posledním zápase jsme si za první poločas zasloužili vedení, a nakonec jsme ve 45. minutě dostali gól. Zápasy jsou vždy jiné a my se musíme připravit co nejlépe. Každý hráč je namotivovány. Velmi by nám to pomohlo. Jednak psychicky a pak taky tím, že je to zápas na cestě do finále,“ říká Hanci.
Jak důležité tedy bude tentokrát vstřelit první branku? „První gól bude zásadní. Když se vrátím k zápasu v Edenu, věřím tomu, že kdybychom dali první branku my, a šance jsme měli, zápas mohl být úplně jiný. Uvidíme, co se bude dít ve středu. Každé utkání se Slavií je výjimečné. Hrajeme doma a chceme vyhrát,“ burcuje asistent kouče Pavla Vrby. „V utkání s Libercem jsme viděli, že jsme za dvě minuty dokázali dát dva góly. V dnešním fotbale je všechno možné. Většinou ale pohárové zápasy rozhodují detaily. Musíme být na ně připravení a pokud bude rozhodovat jediný gól, který nás dostane do finále, budu jen rád,“ doplňuje autor postupové trefy z osmifinále proti Baníku.
Slavia si o víkendu zajistila zisk titulu a chce vyhrát také domácí pohár. V tom ji pochopitelně chceme zabránit. „Jestli se promítne, že je Slavia po zisku titulu nebo ne, se uvidí. My jdeme do zápasu, s tím, že chceme postoupit do finále poháru a uděláme pro to všechno. Hrajeme doma a věřím tomu, že utkání jiné bude než posledně. Slavia vyhlásila, že chce udělat double. My se jim to budeme snažit znepříjemnit, protože pohár chceme vyhrát také. Slavia není neporazitelná a věřím tomu, že v utkání uspějeme,“ říká Bečka. „Nedívám se na to tak, že chci Slavii překazit double. Divám se na to tak, že chci, aby Sparta a my jako tým měli další trofej a obhájili výhru v poháru. Chceme se odvděčit fanouškům, ukázat, jaká jsme parta a získat pohár. Dívám se na to takto. Motivace je porazit je tedy velká,“ uzavírá Hancko.

Další novinky