Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Cesta obou týmů pohárem

Ve středu nás čeká 299. derby proti Slavii

Sdílet

Oba týmy mají za sebou na cestě do semifinále MOL Cupu tři zápasy. Sparta postupně vyřadila Blansko, Baník Ostrava a Jablonec. Slavia přešla přes Duklu Praha, Karlovy Vary a Olomouc. Derby s pořadovým číslem 299 odehrajeme doma ve středu 5. května od 17:30. Zápas vysílá ČT sport.
V září Sparta vyzvala na Strahově Blansko a zvítězila po gólech Davida Mobera Karlssona a Filipa Součka 2:0. Dalším soupeřem byl v březnu na Letné Baník Ostrava. V závěru utkání hostující Kaloč fauloval LK37 a sudí nařídil pokutový kop. Ten proměnil Dávid Hancko a Sparta tak zvítězila 1:0.
Ve čtvrtfinále jsme v Generali Česká pojišťovna Areně vyzvali Jablonec. Hosty poslal do vedení po pauze Ivan Schranz. Už ve 49. minutě ale srovnal LK37. Stejný hráč pak o dvacet minut později poslal Spartu do vedení. Deset minut před koncem se trefil také Laco Krejčí a skóre na konečných 4:1 uzavřel v 84. minutě David Moberg Karlsson.
Slavia odehrála všechny své pohárové zápasy v tomto roce. Nejprve porazila Duklu 4:1. Sešívaní vedli po poločase o tři branky, když se trefili Hovorka, Lingr a Hromada. Po přestávce snížil hostující Fábry. V nastavení uzavřel skóre zápasu Olayinka.
V dalším kole se odehrál souboj dvou Slavií. Ta pražská porazila karlovarskou 10:3. Stanislav Tecl dal čtyři góly, dvakrát se trefili Višinský a Lingr. Jeden gól vstřelil z penalty Traore, zbývající branka byla vlastní. Minulý týden sešívaní ve čtvrtfinále vyhráli v Olomouci 3:0. První gól dal po chybě v domácí defenzivě Kuchta. Po přestávce se pak trefili ještě Stanciu a Ševčík.

Další novinky