Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Druhý poločas byl zmar

Lukáš Juliš po derby

Sdílet

Lukáš Juliš měl v utkání proti Slavii jednu velikou příležitost, ale míč poslal vedle branky. Ani další naše šance, hlavně v prvním poločase, jsme nedokázali využít a cesta aktuálním ročníkem MOL Cupu tak pro nás po porážce 0:3 v 299. derby skončila v semifinále.

JULIŠ | Druhá půle byl zmar

Jaký jsme z tvého pohledu odehráli zápas?
Je to pořád dokola, dvacet minut dobrých, pak dostaneme gól po chybě a je to… Ta první půle mi nepřišla špatná, i v poločase jsem věřil, že s tím jde dělat. Ale oni už nám pak nedovolili nic, roztáhnou se, nahrávají si a už to byl zmar. Pak už jsme nic neměli.
Měl jsi jednu velkou příležitost, kdy jsi byl sám před brankou. Proč to nevyšlo?
Kúdela byl ode mne daleko, což mě trochu překvapilo, měl jsem to trochu pod nohou. Ale i tak stačilo nahrát k zadní tyči, ale bohužel, dal jsem to vedle. Nedal jsem s nimi penaltu, teď jsem nedal tuhle šanci. Pak jsme měli i další, přišlo mi, že když dáme do půle gól, že by mohli znejistět. Ale ve druhé půli z nás Masopust udělal blbce a už nebylo o co hrát.
Ty pamatuješ dobu, kdy jsme Slavii dokázali v derby přehrávat. Teď jsme od nich dostali potřetí v řadě doma 0:3, jak to prožíváš?
Já z toho nemůžu, vůbec to nechápu. Nemám slov. Zažil jsem poslední vítězství nad nimi, oni ušli krok cesty, to je jasné. Ale pořád mi přijde, že v těch zápasech nejsou o tolik, my máme šance… jenže gól nedáme, kdybychom ho aspoň dali. Jenže po prvním gólu oni získají to sebevědomí, je jasné, že ho mají, když neprohráli 45 zápasů v řadě. Navíc je podrží brankář… Musíme si přiznat, že jsou teď dál než my, ale nesmíme nic vzdávat, máme před sebou 4 důležité zápasy. Musíme být druzí, jinak to bude špatný.
Jak moc jste věřili, že to dneska zvládnete?
Vždycky tomu věříme, podle mě to i těch prvních dvacet minut bylo vidět. Tolik jsme je s Hložanem nepresovali, oni to často odkopli až k Hečisovi, měli jsme to pod kontrolou. Ale pak dostaneme gól, kdy oni to prostě vyřeší, kdežto my svoje šance nevyřešíme. Pak to skončí 0:3 a to ještě pomalu můžeme být rádi.
Jak jsme na tom psychicky po posledních zápasech?
Prohráli jsme jednu soutěž, ta druhá je pořád otevřená. Musíme se zmátořit, v lize musíme už jen vyhrávat. Doma jsme silní, Slavia je bohužel jinde, prohráli jsme s velkým mužstvem. Teď máme před sebou další týmy, se kterými bychom měli být lepší a které budeme porážet.

Další novinky