Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Musíme se z utkání rychle oklepat

Trenér Sparty Pavel Vrba po prohře v semifinále MOL Cupu

Sdílet

Sparta má za sebou semifinále MOL Cupu. Na Letné prohrála se Slavií 0:3 a trofej tak neobhájí. Přečtěte si, co řekl na tiskové konferenci po utkání trenér Pavel Vrba.
Trenére, v čem byl největší rozdíl mezi oběma týmy?
Největší rozdíl byl v tom, že když jsme dostali branku, Slavia hrála velice dobře a my jsme ji nebyli schopni v útočné fázi ohrozit. Slavia byla v kombinaci silnější než my. My jsme bohužel dělali v defenzivě i hrubé chyby, za které jsme potom platili. Z mého pohledu byla Slavia kombinačně lepší a v ofenzivě silnější. My jsme ji k tomu ještě našimi chybami pomohli. Oni neudělali tolik chyb jako my.
Čím si vysvětlujete nedůrazy v defenzivě?
To si nedokážu vysvětlit. Když se podíváte na první dvě branky, jedna je po naší chybě, při druhé hráč obejde asi čtyři lidi a nahraje. To jsou věci, které by se u mužstva jako je Sparta neměly stávat. Byli jsme nedůrazní. Nejen při brankách ale ve více situacích. Proto zápas vypadal tak, jak vypadal. Slavia byla lepší a my jsme ji v těchto herních situacích nedokázali konkurovat.
Ovlivnila přípravu před derby situace kolem Srdjana Plavšiće?
On nám řekl, že nic nepodepsal. Pokud se něco takového v médiích objevuje, hráč na to možná myslí. Řekl nám, že se nic takového neděje a my nemáme důvod mu nevěřit. V červnu se samozřejmě může stát cokoliv. Já jsem se ho ptal a on řekl, že to není pravda. Tím to pro mě skončilo.
Už vám zbývá poslední cíl dotáhnout se na druhé místo. Jaká je podle vás situace v lize?
Před čtrnácti dny jsme si mysleli, že jsme na tom lépe. Bohužel liga i pohár se vyvinuly tak, jak se vyvinuly. My se musíme z tohoto zápasu co nejrychleji oklepat a víme, že nás v neděli čeká těžké utkání s Baníkem. Musíme udělat všeho pro to, abychom v neděli vyhráli s Baníkem a pak se můžeme bavit o tom, jaká je situace v lize. Z poháru jsme vypadli, postoupilo lepší mužstvo. V lize už moc možností nemáme. My musíme vyhrávat a doufám, že se nám to v neděli podaří.
Máte za sebou druhé derby. Co je podle vás potřeba, aby se Sparta dorovnala?
Nejprve se musí uzdravit naši hráči, kteří momentálně marodí. Těch je momentálně sedm. Minimálně čtyři by hráli v základu, kdyby byli zdraví. To je pro nás limitující. Zápasy ukazují, o koho se můžeme opřít a kdo nás v těchto utkáních zklamal. Určitě se budeme chtít poohlédnout po typologii hráčů, které Sparta nemá. Sami vidíte, že pokud budeme muset jít úspěšnou cestou, některé věci se budou muset změnit.

Další novinky