Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Důležitá výhra nad Baníkem

Sparta porazila Ostravu 3:1

Sdílet

Sparta zvládla domácí zápas s Baníkem a vyhrála 3:1. Vítězství se ale nerodilo snadno. Ostrava potvrdila, že disponuje třetí nejlepší defenzivou v lize a Sparta utkání rozhodla dvěma trefami v poslední čtvrthodině. O naše branky se postarali Karlsson, Dočkal a Hložek.
Do základní sestavy se vrátil kapitán Bořek Dočkal. Adam Hložek se přesunul na levou stranu záložní formace. Na levém kraji obrany operoval Matěj Polidar, Dávid Hancko se stáhl do stoperské dvojice. Ze zdravotních důvodů nenastoupili Souček, oba Krejčí, Vindheim, Štetina a Kozák.
První šanci měla v sedmé minutě Sparta. Karlsson si navedl míč ke střele uvnitř pokutového území. Jeho přízemní pokus skončil vedle pravé tyče.
Ve dvanácté minutě si Hložek z křídla navedl míč do středu a před vápnem vypálil. Obrana jeho střelu zblokovala. Následně pálil Pavelka těsně vedle pravé tyče.
Ve 29. minutě to Pavelka zkusil z dálky. Jeho křížná střela bohužel minula Laštůvkovu bránu.
Hned na to přišla obrovská šance Juliše. Po přiťuknutí Karlssona dostal míč do blízkosti penaltového puntíku. Jenže Laštůvka jeho střelu zneškodnil.
První šance hostů přišla ve 36. minutě. Fleišman si navedl míč ke střele z dálky, jeho pokus ale skončil v rukavicích Florina Nity.
Hned vzápětí Sparta udeřila. Karlsson přihrál ve vápně Dočkalovi, ten se dostal až k brankové čáře, vylákal ven Laštůvku a vrátil míč DMK. Ten pak propálil bránící hráče.
Ve 39. minutě přišla další šance Sparty. Juliš vypálil ve vápně, Laštůvka ale chytá.
A Sparta v aktivitě nepolevovala. O dvě minuty později Dočkal vysokým balonem za obranu vyslal dopředu DMK. Jenže před ním míč stihl odhlavičkovat vyběhnutý Laštůvka.
Těsně před poločasem Sáček krásně obloučkem našel ve vápně Dočkala. Jeho střelu zablokovala obrana. Hned potom střílel Wiesner. Sparta tak vedla po půli o jeden gól.
Minutu po začátku druhého poločasu po rohovém kopu hlavičkoval nad bránu Šašinka.
V 65. minutě Sáček dovezl míč na hranu vápna a přistrčil Dočkalovi. Ten vypálil mimo tři tyče.
Hned na to na druhé straně De Azevedo našel ve vápně Davida Buchtu a ten polovysokou střelou na zadní tyč vyrovnal.
Dvacet minut před koncem hledal Karabec z přímého kopu své spoluhráče. Obrana Baníku ale dokázala odhlavičkovat na roh.
O minutu později Hložan upaloval z pravého křídla na Laštůvku, zkusil zakončit na přední tyč, bohužel těsně minul!
Deset minut před koncem za to vzal kapitán. Využil srážky ostravských stoperů, upaloval na Laštůvku, přehodil ho a míč doskákal do prázdné brány.
V 88. minutě Bořek vyslal dopředu Hložka, ten proběhl mezi stopery Baníku a zvýšil naše vedení.
Sparta tak porazila Baník 3:1 a dobře se naladila na středeční dohrávku s Plzní.
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 3:1 (1:0)
Góly: 37. Karlsson, 79. Dočkal, 88. Hložek – 65. Buchta. ŽK: Polidar, Juliš, Čelůstka, Pavelka – Šašinka, Fleišman, Svozil, Sor. Rozhodčí: Lerch – Dresler, Šimáček.
Sparta: Nita – Wiesner, Čelůstka, Hancko, Polidar – Karlsson (81. Minčev), Pavelka, Sáček (81. Hanousek), Dočkal, Hložek – Juliš (68. Karabec).
Baník: Laštůvka – Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman – de Azevedo (81. Sor), Jánoš, Tetour (57. Kuzmanović), Kaloč, Buchta – Šašinka (57. Zajíc).

Další novinky