Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Velký obrat s Plzní!

Sparta porazila Viktorii 3:1

Sdílet

Pořádně infarktové utkání s dobrým koncem. Sparta byla v souboji s Plzní jednoznačně lepším týmem, dlouho se ale nemohla prosadit a až do 61. minuty prohrávala. Pak ale srovnal Hložek, z penalty se prosadil Hancko a poslední úder zasadil Karabec. Sparta se tak vrací na druhé místo ligy!
Trenér Sparty Pavel Vrba udělal v sestavě oproti nedělnímu duelu s Baníkem jedinou změnu. Zraněného Polidara nahradil na levém kraji obrany nahradil Hanousek. Ze zdravotních důvodů dále nemohli nastoupit oba Krejčí a Štetina.
V 7. minutě si Čelůstka nabíhal na přímý kop Dočkala, bohužel na míč nedosáhl. O tři minuty později to vzal Hanousek na sebe, dostal se až do blízkosti vápna a vystřelil, bohužel minul tři tyče.
Po slibném začátku Sparty přišla studená sprcha. Po rohovém kopu v 11. minutě naše obrana nedokázala odvrátit míč, ten se několikrát odrazil a nakonec ho do brány poslal Brabec.
V následujících minutách Sparta soupeře zamkla ve vápně a vytrvale ho ostřelovala. Ze tří rohů ale nakonec nic nebylo.
Po dvaceti minutách hry přišla velká šance Sparty. Wiesner nacentroval do vápna, tam se pověsil do vzduchu Hložek a jeho umístěnou hlavičku k pravé tyči vytáhl skvělým zákrokem Staněk.
Ve 30. minutě to Hložek zkusil z hranice šestnáctky, jeho střela ale směřovala přímo na Staňka. O tři minuty později Wiesy vypálil z velké dálky, bohužel při tom podklouzl a střela nenadělala gólmanovi problém.
Ve 39. minutě se Sáček dostal ve vápně k míči a ve složité situaci zakončil, bohužel těsně minul levou tyč! Krátce na to Juliš mířil také mimo bránu. Po první půli tak vedli hosté o gól.
V 58. minutě se po centru z levé strany hlavičkoval ve vápně Wiesner, bohužel mířil nad.
O tři minuty později předvedla Sparta krásnou kombinaci. Wiesy našel na malém vápně Hložka, ten se pohotově otočil a vyrovnal!
V 71. minutě se Karabec skvěle uvolnil na pravém křídle a vypálil. Jeho střela mířila k pravé tyči, ale Staněk ji chytil.
Deset minut před koncem se Souček protáhl až do vápna a vystřelil, jeho pokus bohužel zneškodnil Staněk. Sparta ale měla velký tlak.
Pět minut před koncem byl faulován ve vápně Karabec a rozhodčí po zhlédnutí videa odpískal penaltu. Hanci si vzal balon a napálil míč a ten se od břevna odrazil do brány!
Hned na to podržel Spartu Nita, když vyrazil nebezpečnou střelu Hejdy.
V nastaveném čase pak Wiesner vyslal za obranu Karabce a ten si tváří v tvář gólmanovi věděl rady! Sparta tak po velkém obratu porazila Plzeň 3:1 a vrátila se na druhé místo FORTUNA:LIGY!
AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 3:1 (0:1)
Góly: 61. Hložek, 86. Hancko (pen.), 90.+3 Karabec – 11. Brabec. ŽK: Mihálik, Brabec, Káčer. Rozhodčí: Pechanec – Kříž, Hock.
Sparta: Nita – Wiesner, Čelůstka, Hancko, Hanousek (76. Souček) – Karlsson (60. Karabec), Pavelka, Sáček, Dočkal, Hložek – Juliš (90.+1) Minčev).
Plzeň: Staněk – Kaša, Hejda, Brabec – Havel, Káčer (71. Hořava), Čermák (72. Šulc), Kalvach, Falta – Mihálik, Ondrášek.

Další novinky