Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Výhra v Ďolíčku a druhé místo!

Sparta zvítězila nad Bohemkou 2:1

Sdílet

Sparta zvládla utkání v Ďolíčku a zvítězila nad Bohemians 2:1. O naše góly se postarali Lukáš Juliš a David Pavelka. Výhra nám dává před závěrečným ligovým kolem jistotu druhého místa ve FORTUNA:LIZE.
Sparťanský kouč Pavel Vrba udělal oproti týden starému duelu v Mladé Boleslavi změny v sestavě. Na stoperu nastoupil místo Vitíka Pavelka. Jeho místo ve středu hřiště zaujal Souček. Na levém křídle vyběhl uzdravený Laco Krejčí. Hložek, Štetina, Čelůstka, Kozák, LK37 nemohli do utkání zasáhnout ze zdravotních důvodů. Hložan si odnesl pohmožděnou kyčel z duelu v Boleslavi.
Ještě neuběhla ani minuta, přihrávku na Köstla vystihl Lukáš Juliš, upaloval sám na bránu a prostřelil gólmana. Trefil se tak po čtyřech měsících a s dvanácti góly se znovu přihlásil o korunu krále střelců.
V 15. minutě po centru z pravé strany nebezpečně na malém vápně hlavičkoval Puškáč, naštěstí mířil vedle pravé tyče.
O tři minuty později si Karlsson potáhl balon od poloviny hřiště až k vápnu. Tam si jej navedl na střed a vypálil. Le Giang vytěsnil míč na roh.
Ve 35. minutě Puškáč z kroku vystřelil z hranice vápna, balon se otřel o břevno a zapadl do sparťanské branky.
V závěru poločasu přišla velká šance Sparty. Po přímém kopu Dočkala hlavičkoval na malém vápně Hancko, balon ovšem zastavil Le Giang. Následně sudí odpískal útočný faul. Po poločase byl tak stav 1:1.
Po hodině hry si na rohový kop Dočkala naskočil David Pavelka a hlavou zavěsil! Dal si tak ten nejlepší dárek k úterním třicetinám.
Chvíli na to dostal čtvrtou žlutou kartu Wiesner a bylo tak jasné, že nám v posledním kole sezony proti Brnu bude chybět. Dvanáct minut před koncem dostal osmou kartu Souček, také on nebude moci nastoupit.
V 83. minutě nám trochu zatrnulo. Hronkovu střelu sice ztlumil Nita, balon se ovšem kutálel do branky. Na čáře míč vykopl Hancko. VAR následně odhalil, že Hronek byl v ofsajdu.
Víc už se nestalo a Sparta tak porazila Klokany 2:1. Je tak jasné, že už nás Jablonec v tabulce FORTUNA:LIGY nepřeskočí.
1 / 53
Bohemians Praha 1905 – AC Sparta Praha 1:2 (1:1)
Góly: 35. Puškáč, 61. Pavelka – 1. Juliš. ŽK: Dostál, Necid, Hronek – Wiesner. Rozhodčí: Berka – Hrabovský, Kotalík.
Bohemians: Le Giang – Köstl, Bederka, Krch (86. Osmančík) – Dostál, Hronek, Ljovin, Květ (72. Novák), Vondra (72. Kosek) – Puškáč (65. Keita), Necid.
Sparta: Nita – Wiesner, Pavelka, Hancko, Hanousek – Karlsson (61. Karabec), Sáček, Souček, Dočkal, Krejčí (68. Polidar) – Juliš (87. Minčev).

Další novinky