Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Jsem rád, že budeme hrát o Ligu mistrů

Trenér Sparty Pavel Vrba po výhře na Bohemce

Sdílet

Sparta vyhrála v Ďolíčku a před závěrečným kolem FORTUNA:LIGY má trenér Pavel Vrba jistotu, že s týmem zakončí sezonu na druhém místě. Zároveň nás v novém ročníku čeká kvalifikace Ligy mistrů. Podívejte se na rozhovor trenéra pro Sparta TV nebo si přečtěte, co kouč Vrba odpověděl na dotazy novinářů.

VRBA | Jsem rád, že budeme hrát o Ligu mistrů

Trenére, máte jistotu druhého místa v lize a je tak jasné, že budete hrát druhé předkolo Ligy mistrů. Jak se cítíte?
Je to postupný cíl. Sparta je mužstvo, které by mělo hrát kvalifikaci o Ligu mistrů každý rok. Jsem rád, že se nám to podařilo a máme jistotu. Samozřejmě moc dobře víme, že nás čeká kvalifikace v nemistrovské části. To je jedna z nejtěžších cest do Ligy mistrů, respektive vůbec do evropských pohárů.
Jak hodnotíte výhru 2:1 na hřišti Bohemians?
Nevím, jestli je výsledek spravedlivý, ale určitě jsme měli víc šancí než Bohemka. Domácí hráli svůj fotbal. Byli silní v soubojích, hráli jednoduchý fotbal, s kterým jsou úspěšní. My jsme naštěstí souboje uhráli. Je pravda, že si představuji Spartu určitě lepší v přechodové fázi. Tam jsme poztráceli spoustu balonů. Myslím si, že kdybychom byli přesnější, dostali jsme se do víc příležitostí. To mě určitě mrzí a chtěl bych, abychom byli ve finální fázi daleko přesnější a vytvořili si víc situací než tentokrát?
Lukáš Juliš se trefil poprvé pod vaším vedením. Věříte, že to pro něj může mít podobný přesah směrem k příští sezoně jako pro Hložka, který se nějakou dobu nemohl prosadit a pak se rozstřílel?
Pokud to tak bude, jen dobře. Víte, že měl zdravotní problémy. Postupně se do toho dostává a může mu to jen pomoct. Na druhou stranu, buďme spravedliví. Určitě od něj čekáme, že nám pomůže v mezihře. Poztrácel spoustu balonů. Musíme společně zapracovat na tom, aby byl v těchto věcech efektivnější než tentokrát.
Nemohl jste využít Hložka. Jak moc vám chyběl a jaký je jeho zdravotní stav?
Uvidíme. Máme jisté druhé místo a budeme se o tom bavit před zápasem s Brnem. Všichni fanoušci Sparty by ho rádi viděli na Letné v posledním zápase sezony. Teď nemyslím, že by to byl jeho poslední zápas v klubu. Doufám, že ho dáme zdravotně do pořádku a Adam potvrdí formu, kterou v závěru ligy měl a že nám pomůže.

Další novinky