Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Čtyři góly Hložka a výhra 6:1!

Sparta v posledním zápase sezony porazila Zbrojovku

Sdílet

Ještě před výkopem převzal cenu pro nejlepšího útočníka ligy teprve osmnáctiletý Adam Hložek a byl to právě on, který zařídil vítězství nad Brnem. Už v prvním poločase nastřílel Zbrojovce čtyři góly a vystřílel si korunu krále střelců FORTUNA:LIGY! Sparta v posledním utkání sezony vyhrála na Letné 6:1.
Trenér Sparty Pavel Vrba poslal do branky Milana Heču, post pravého obránce obsadil Andreas Vindheim a vedle něj se vrátil Ondřej Čelůstka. Na hrotu útoku operoval Adam Hložek. Nastoupit kvůli zranění nemohli Lukáš Štetina, LK37 a loučící se Libor Kozák.
Utkání začalo nepříjemně. V 5. minutě se Hancko s Hečou špatně domluvili a Hanci mířil hlavou do prázdné brány Sparty. Míč doběhl Hladík a otevřel skóre.
Brno si ale vedení dlouho neužilo. Za tři minuty byl ve vápně faulován Sáček a sudí nařídil penaltu. Míč si vzal Hložek, napálil míč k levé tyči a nedal gólmanovi šanci.
A obrat přišel velmi rychle. Ve 14. minutě Bořek nacentroval na Hložka, ten si naskočil na malém vápně na míč a rozvlnil síť.
Ve 26. minutě Pavelka našel za obranu nabíhajícího Hložka, ten byl u balonu dřív než gólman a poslal míč potřetí za jeho záda.
O čtyři minuty později po centru z pravé strany gólman Floder neudržel míč, na správném místě číhal Poli a malinko Hložanovi „narušil“ střelecký zápis.
A neuvěřitelné představení osmnáctiletého forvarda pokračovalo! Po přihrávce Laca Krejčího se trefil počtvrté a v tu chvíli se osamostatnil na čele tabulky střelců FORTUNA:LIGY.
Tři minuty před přestávkou Karlsson potáhl míč po pravé straně a znovu hledal na malém vápně volného Hložka. Před ním balon uklidil do sítě Sedlák. Sparta tak po půli vedla 6:1!
O přestávce vystřídal Hložka Lukáš Juliš, který měl také stále šanci promluvit do souboje o korunu krále střelců, musel by ale dát nejméně tři góly.
Druhá půle už ovšem nic zajímavého nenabídla. Sparta zvítězila 6:1 a končí sezonu na druhém místě FORTUNA:LIGY. Zbrojovka se s nejvyšší soutěží loučí. Adam Hložek je s patnácti brankami nejlepším střelcem ligy a to odehrál vinou zranění jen 19 zápasů. Hložan navázal na Libora Kozáka, který si korunu vystřílel v minulém ročníku.
AC Sparta Praha – FC Zbrojovka Brno 6:1 (6:1)
Góly: 9. (pen.) 14., 26. a 32. Hložek, 30. Polidar, 42. Sedlák (vl.) – 5. Hladík. ŽK: Vitík – Jambor. Rozhodčí: Machálek – Poživil, Pečenka.
Sparta: Heča – Vindheim, Čelůstka, Hancko (70. Vitík), Polidar – Karlsson (64. Karabec), Pavelka, Sáček (64. Trávník), Dočkal, Laco Krejčí (82. Minčev) – Hložek (46. Juliš).
Brno: Floder – Dreksa, Pernica, Hlavica (46. Endl) – Štepanovský, Čermák (46. Jambor), Pachlopník (70. Fila), Sedlák (46. Moravec), Reiter (46. Přichystal) – Hladík, Růsek.

Další novinky