Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyŽeny A

Lucie Martínková nejlepší střelkyní ligy

Sparťanská útočnice dala 37 branek

Sdílet

Lucie Martínková k týmovému zisku titulu přidala i individuální ocenění v podobě nejlepší střelkyně ligy, celkem nastřílela 37 ligových gólů.
 
Lucie nastupovala v rozestavení 4-3-3 na pozici střední útočnice, "devítky". Z dvaceti možných ligových duelů nastoupila do sedmnácti. Má tak průměr více než dvou branek na zápas.
 
"Celou sezonu to byla neskutečná jízda, kterou jsme si všichni užívali. Pracovali jsme na 100 %, s tím přicházela vítězství a chuť pracovat ještě intenzivněji, abychom uspěli a splnili si náš cíl - vyhrát titul. Máme skvělou partu a pro mě osobně je to druhá rodina," říká naše čtyřiatřicetiletá forvardka. Na druhém místě v tabulce střelkyň české ligy skončila slávistka Tereza Kožárová s 34 brankami.
 
Osmkrát během sezony dokázala naše důrazná a zkušená útočnice dát (minimálně) hattrick. Dvakrát vsítila hned pět branek v jednom zápase: odnesly to týmy Dukly Praha (výhra 10:0, říjen 2020) a Viktorie Plzeň (výhra 8:1, květen 2021).
 
Rodačka z Kolína oceňuje i fungování celého týmu: "K prvnímu místu v tabulce střelců můžu říct jen jedno velké díky celému týmu, protože je to zásluha nás všech. Takže ještě jednou díky trenérům, celé naší zdravotní divizi, managementu a nejlepším spoluhráčkám."
 
Lucii Martínkové to nestřílelo pouze v domácí soutěži, dva góly dala Glasgow City v Lize mistryň. Celkem tak sezonu 2020/2021 ukončila s bilancí devětatřiceti přesných zásahů.
 
 
Poznámka: Aplikace Livesport uvádí u Lucie Martínkové 38 ligových gólů. Přesný počet je však 37, což potvrzují i zápisy o utkání.

Další novinky