Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Vysoká výhra v přípravě i nad Duklou

Sparta vyhrála 7:0

Sdílet

Sparta má za sebou další utkání letní přípravy a i tentokrát ho zvládla zela jednoznačně. Duklu Praha jsme na Strahově v utkání hraném v netradičním formátu 4x30 minut porazili 7:0, hattrick zaznamenal Matěj Pulkrab.
Do zápasu jsme od začátku nastoupili v této sestavě: Heča - Vindheim, Panák, LK37, Højer - Karlsson, Sáček, Souček, Karabec, Laco Krejčí - Drchal. Højer tka nastoupil do svého první utkání po příchodu do Sparty.
První šanci jsme měli v sedmé minutě, kdy se ke střele z hranice vápna dostal Souček, rána mu ale nesedla a skončila vedle. V devatenácté minutě už se sparťani radovali - po akci Karabce a jeho centru obrana Dukly ztečovala míč, ten vyletěl vysoko do vzduchu a padající balon do branky usměrnil Laco Krejčí. Dal tak svůj třetí gól v přípravě.
Skóre 1:0 vydrželo celých prvních šedesát minut, byť po jednom z centrů Karlssona měl velkou šanci ve skluzu zakončující LK37, ale vychytal ho brankář Rada. V průběhu druhé čtvrtiny nastoupil místo Vindheima Gabriel.
Do druhé šedesátiminutovky se sestava Sparty kompletně vyměnila, hráli jsme tedy ve složení: Holec - Gabriel, Vitík, Štetina, Polidar - Wiesner, Pavelka, Dočkal, Minčev - Pulkrab, Juliš.
V 74. minutě centroval zprava Wiesner, Juliš sklepl míč před vápno pro Polidara a ten přesně umístěnou ranou k tyči nedal brankáři Dukly šanci. 
Třetí branka přišla o čtyři minuty později, opět to bylo po centru Wiesnera, kdy se tentokrát z první prosadil Juliš.
Dukla už v této fázi zápasu Spartě vůbec nestačila a tak přišly další branky. Tu čtvrtou dal v 85. minutě Pulkrab, který pohotově dorazil míč po hlavičce Minčeva do tyče.
Na čtvrtou čtvrtinu zápasu do branky nastoupil Florin Nita.
V 97. minutě mohl sledovat, jak si na druhé straně hřiště na centr Gabriela naskočil Pulkrab a krásně usměrnil míč do protipohybu brankáře - 5:0.
Následně se trefil i, opět velmi aktivní, Martin Minčev. Po průnikovém pasu Dočkala dokázal míč prvním dotykem poslat lobem za vybíhajícího gólmana Dukly.
Závěrečnou branku pak ve 108. minutě vstřelil opět Matěj Pulkrab. Ten šel po brejku na branku sám s Julišem, který měl míč. Pak Julda nesobecky přihrál a Pulkrab zakončoval prakticky do prázdné branky. Útočník tak završil hattrick.
Sparta tedy Duklu porazila 7:0, rozdílem sedmi branek zvládla i druhý duel v přípravě a těší se na další utkání. To bude následovat ve čtvrtek 1. července proti Líšni.

Další novinky