Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Přenesli jsme si sebevědomí z Evropy

Trenér Sparty Pavel Vrba po výhře 5:0 v Liberci

Sdílet

Z Liberce Sparta většinou snadno body nevozí. Tentokrát si však veze domů všechny tři a navíc historickou výhru 5:0. Utkání pro Sparta TV i novináře hodnotil trenér Sparty Pavel Vrba.

VRBA | Přenesli jsme si sebevědomí z Evropy.mp4

Trenére, jak byste zhodnotil zápas, který Sparta vyhrála na pudě soupeře 5:0?
Zápas se nám vydařil. Chleba se lámal ve druhém poločase, kdy jsme přidali další branky. Už v první půli jsme hráli kombinačně, drželi jsme balon a měli jsme situace, kdy jsme mohli uhrát ještě lepší výsledek, kdybychom byli přesnější. Kvalita se ale ukázala. Byli jsme trpěliví a góly přišly.
Jak se vám libí Jakub Pešek, který se chytil velmi rychle po příchodu do Sparty?
Jsem rád, že to po svatbě zvládl, to se často nestává. Měli jsme ho vytipovaného, věděli jsme, že to je dobrý hráč, který nám může v ofenzivě pomoc. Jsem rád, že se nám ho povedlo získat.
Po hodině hry jste poslal do hry Karabce a Hložka. Oba se hned postarali o dva góly. Co říkáte na jejich výkon?
Musíme uznat, že hráči, kteří byli na trávníku v prvním poločase unavili soupeře a čerství dravci je potom dorazili. Je to zásluha i hráčů, kteří nastoupili od začátku a naběhali spoustu kilometrů. Mladíci přidali šlehačku na dort, dali góly a potvrdili naše vítězství.
Už v úterý vás čeká 3. předkolo Ligy mistrů s Monakem. Je to ten nejlepší způsob, jak se na zápas naladit?
Určitě je lepší, když do takového zápasu jdete po dobrém výsledku. Ale s Monakem to bude úplně jiný zápas, kvalita Monaka je někde jinde. Bude to zkouška ohněm, tentokrát favoriti určitě nebudeme. Ale zažil jsem spoustu zápasů, kdy to pak favorité měli strašně těžké s outsidery. Doufejme, že to bude i náš případ.
Poprvé v základní sestavě Sparty nastoupil Filip Panák. Co říkáte na to, jak se dokázal vrátit po těžkém zranění?
Jsem rád, že po tak těžké cestě, kterou absolvoval, je stoprocentně fit. Hrál velice dobře, důrazně, neudělal žádnou chybu, přidal nadstavbu. Je to hráč, se kterým můžeme stoprocentně počítat. Je to dobře pro Spartu. Přeju si, aby v těchto výkonech pokračoval a vydrželo mu zdraví.

Další novinky