Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Vítězný start

Devatenáctka porazila Pardubice

Sdílet

Jediný gól. Sparťanská devatenáctka porazila v úvodním kole I. Celostátní ligy U19 Pardubice, na soupeřově půdě, 1:0. O branku se v prvním poločase postaral kapitán Vydra, který proměnil pokutový kop po faulu na Lehockého.
Stejně jako v minulé sezoně zahajoval sparťanský A-dorost nový ročník v Pardubicích na hřišti v městské části Ohrazenice. Blízko prvnímu zásahu byl ihned z kraje utkání Osmani, který se po narážečce tvrdě opřel do míče, ale statný Nalezinek mezi třemi tyčemi vytlačil míč mimo.
Skóre se měnilo až ve 21.minutě, kdy se po centru do šestnáctky dral za míčem Lehocký a při hlavičce byl zasažen kopačkou jednoho z domácích. Sudí nařídil pokutový kop. Míč si na značku postavil kapitán Vydra a příležitost proměnil – 0:1.
Pardubice se snažily odpovědět o pět minut později, ale proti nim stál neprůstřelný Ulrich, který nepustil za svá záda žádný z pokusů domácích, často famózními zákroky, kterými podržel svůj tým.
S přibývajícími minutami měli míč na kopačkách mnohem častěji pardubičtí, ale žádná z šancí nerozvlnila síť za Ulrichem. V 79. minutě mohl přidat druhou branku Sparty Tesař, ale před zakončením si nepohlídal své postavení a praporek pomezního jasně signalizoval postavení, útočníka v rudém dresu, v ofsajdu. V samotném závěru vyslaly Pardubice do útoku všechny své síly, a tak na poslední roh utkání běžel i vytáhlý brankář Nalezinek. Souboj tváří v tvář gólmanů však lépe zvládl Ulrich, který ukryl míč v rukách a Sparta porazila Pardubice 1:0.
V příštím kole vyzve tým trenéra Jana Kopáňka Dynamo České Budějovice, a to v sobotu 7. srpna od 11:00 na Strahově.
Hodnocení trenéra Jana Kopáňka: "Z naší strany to nebyl dobrý výkon. Pozitivem je pouze, že jsme neinkasovali branku. Vázla nám výstavba, trápili jsme se v kombinaci a naši hru srážely chyby a nepřesnosti. Na druhou stranu hráči odmakali celý zápas a i díky tomu jsme Pardubice porazili. Nejvíce nervózní jsem byl v samém závěru, kdy na roh do vápna doběhl i brankář Nalezinek, ale Ulrich celou situaci skvěle zvládl a stejně jako v průběhu utkání nás podržel."
FK Pardubice U19 – AC Sparta Praha U19 0:1 (0:1)
Branka: 21. Vydra (pen.). Rozhodčí: Slavíček – Stieber, Rázek. Počet diváků: 100 diváků.
Pardubice: Nalezinek – Kirchner, Tecl, Dostál, Sedláček, Jarkovský, Štichauer, Machů (79. Veverka), Kraj (68. Mareš), Brychnáč, Brdička (86. Pandula).
Sparta: Ulrich – Stárek, Vydra, Sprinz, Jedlička, Hruška (61. Lilling), Osmani, Váňa, Lehocký (50. Tesař), Kaufman.

Další novinky