Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Výhra nad Karvinou a vedení v lize

Sparta zvítězila 2:0

Sdílet

Sparta vyhrála i třetí ligové utkání a s plným počtem bodů je na čele soutěže. Na Letné porazila Karvinou 2:0. O góly se postarali Adam Hložek a David Pavelka.
Trenér Pavel Vrba poslal do stoperské dvojice k Dávidu Hanckovi Martina Vitíka. Ve středu zálohy operovalo trio Sáček, Souček, Dočkal. Na hrotu pak byl Adam Hložek. Zdraví do hry nepustilo Štetinu, Čelůstku, Højera, Juliše, oba Krejčí a Heču.
Sparta byla od začátku aktivnějším týmem. Na šanci jsme sice dlouho čekali, hned z první vážnější příležitosti ale bylo naše vedení. Ve 23. minutě Hancko potáhl balon až téměř k brankové čáře, rozhlédl se a viděl z druhé vlny nabíhajícího Hložka. Poslal mu míč do vápna a Hložan přesnou střelou k pravé tyči otevřel skóre.
Velkou šanci měla Sparta ve 38. minutě a hlavní role byly obsazeny stejně. Hancko fantastickou průnikovkou poslal dopředu Hložana. Ten běžel sám na brankáře, vystřelil po zemi na vzdálenější tyč, jenže minul. Po prvním poločase tak Sparta vedla nad Karvinou o jednu branku.
Prvních 15 minut druhého poločasu nabídlo podobný obraz hry jako většina první půle. Sparta byla aktivnějším týmem, šance ale nepřicházely ani na jedné straně. V 61. minutě to zkusil Sáček z dálky, mířil ale příliš vysoko.
V 69. minutě přišly dvě šance Sparty v krátkém sledu. Nejprve Hložkovu střelu ve vápně skvěle zlikvidoval Neuman. Karvinský gólman pak vytáhl také střelu z hranice vápna v podání Hancka.
Čtvrt hodiny před koncem Pešek skvělým centrem našel na malém vápně Davida Pavelku a ten hlavou navýšil naše vedení.
V nastaveném čase se na chvíli radoval hostující Papadopulos, jeho trefě ale předcházel ofsajd.
Sparta tak porazila Karvinou 2:0 a s devíti body a skóre 10:2 vede FORTUNA:LIGU. Florin Nita podruhé za sebou v domácí soutěži nedostal gól.
Výhra z tomboly Tipsport 50/50 tentokrát činí 10 975 Kč. Stejná částka míří na konto NF ACS. Výherci gratulujeme a děkujeme všem, kteří se zapojili!
AC Sparta Praha – MFK Karviná 2:0 (1:0)
Góly: 23. Hložek, 78. Pavelka. ŽK: Čmelík. Rozhodčí: Hocek – Hájek, Antoníček. Diváci: 5136.
Sparta: Nita – Wiesner, Vitík, Hancko, Polidar – Karlsson (61. Minčev), Sáček, Souček (67. Pavelka), Dočkal (46. Karabec), Pešek – Hložek (85. Pulkrab).
Karviná: Neuman – Křapka, Santos, Buchta (70. Tavares), Bartošák – Dramé, Mangabeira (70. Stropek) – Čmelík (82. Mikuš), Qose, Sinjavskij (56. Jurásek) – Svoboda (56. Papadopulos).

Další novinky