Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Defenziva dobrá, v ofenzivě musíme být přesnější

Trenér Sparty Pavel Vrba po výhře nad Karvinou

Sdílet

Sparta porazila doma Karvinou 2:0 a má na svém kontě plný počet bodů. Trenér Pavel Vrba po utkání odpovídal na dotazy Sparta TV i na otázky novinářů. Podívejte se na video a přečtěte si, přepis tiskové konference.

VRBA | Musíme být přesnější.mp4

Trenére, udělalo vám v zápase radost ještě něco kromě tří bodů?
Tři body jsou samozřejmě důležité. Jsem rád, že jsme se dostali do několika gólových příležitostí. Kazilo to ale to, že jsme byli ve finální fázi nepřesní a gólové příležitosti jsme neproměnili. Zápas samozřejmě mohl být mnohem klidnější. V prvním poločase jsme měli minimálně dvě situace, kdy jsme mohli dát druhý gól. To samé v druhém poločase ještě před tou druhou brankou. Mrzí mě, že jsme nebyli dost přesní a důslední ve finální fázi. Situace tam byly.
Bylo to pro vás šesté utkání za posledních 18 dnů. Mohlo se to projevit?
Zápasů je strašně moc. Během 18 dnů 6 zápasů, to je doopravdy velká zátěž. Trochu nás limituje to, že máme některé hráče zraněné. To je pro nás také trochu problém. Je škoda, že nemůžeme využít třeba oba Krejčí. Jsou hráči, kteří by asi dnes hráli, kdyby nebyli zranění.
V úvodu druhého poločasu jste asi nebyl moc spokojený. Co vám nejvíc chybělo?
Do druhého poločasu jsme nastoupili vlažně. V prvních deseti minutách Karviná dvakrát nedohrála situaci, kdy se teoreticky mohla dostat do slibné situace. Naštěstí se jim to ani jednou nepodařilo. Potom už jsme měli zase převahu my. Je ale chyba, že se to vůbec stalo.
Mluvil jste o tom, že gólů mohlo být víc. Podruhé jste ale udrželi nulu. Jste spokojený s defenzivou?
Když budeme hrát proti takovým mužstvům, defenziva je strašně důležitá. Tu jsme zvládli. Na druhou stranu, musíme udělat i tu nadstavbu. Budu chválit hráče za defenzivu, uhráli jsme další nulu. V ofenzivě jsme ale určitě měli být přesnější. Několikrát jsme Karviné nabídli, že mohla jít do brejku při naší nepřesné rozehrávce. Tohle musíme zlepšit. Některé akce ale byly hezké. Hlavně přes křídla a krajní beky. Dostávali jsme se za obranu, to se nám středem hřiště moc nedařilo. Často se stávalo, že jsme míč ztratili a valilo se to na nás. Na to si určitě musíme dávat pozor.
Je šance, že se do úterý vrátí někdo ze zraněných hráčů?
Panák určitě. On po dlouhodobém zranění měl poprvé větší zátěž než v přípravných utkáních. Julišovi se vrátily problémy, které měl. Uvidíme, jestli bude zítra na tréninku k dispozici. U těch zbývajících hráčů to vypadá, že nebudou připraveni. Uvidíme, co Bořek Dočkal, který odešel po prvním poločase.
Jaká je situace kolem Dočkala?
Není to jasné. Musí na odborné vyšetření do nemocnice. Bořek začal mít problémy s kolenem. Když vám cokoliv řeknu, budu spekulovat. A to já nechci. Počkejme na vyšetření.
Nezvažovali jste odklad utkání jako Slavia?
Bavili jsme se o tom. Dostali jsme ale informaci, že Karviná by s odkladem nesouhlasila. Nejprve jsme samozřejmě kontaktovali Karvinou, jestli jednání vůbec mohou probíhat a když jsme zjistili, že to nejde, tak jsme to uzavřeli a dále jsme se o tom nebavili.
Sáček má výbornou formu. Objevily se informace, že jsou na něj nabídky. O něj byste asi nerad přišel, že?
O nabídkách nevím. Co se týká jeho herní kvality, dokáže na sebe vzít spoustu situací s míčem a dokáže předvést nadstavbu. V tom je strašně silný.

Další novinky