Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Měli jsme rozhodnout v první půli

Adam Hložek po zápase s Karvinou

Sdílet

Adam Hložek odehrál většinu utkání proti Karviné a brankou v prvním poločase přispěl k tomu, že Sparta zvítězila i ve třetím ligovém utkání nové sezony. Po zápase jsme mluvili o neproměněných šancích i vyhlídkách do odvety proti Monaku.
Jak hodnotíš zápas s Karvinou?
Od začátku zápasu jsme věděli, že Karviná bude pečlivě bránit a čekat na ztrátu míče a na brejk. V prvním poločase jsme si vedli skvěle, neměli tam skoro žádnou šanci. Podařilo se nám vstřelit gól, měl jsem další šance, abych zvýšil. Kdybychom do poločasu vedli o dva góly dohráli bychom to víc v klidu. I ve druhé půli jsem měl velkou šanci, zase jsem nedal, ale naštěstí se prosadil Pavlas. Pak už to bylo v klidu.

HLOŽEK | Měli jsme rozhodnout v první půli

Zmínil jsi nevyužité šance. Cítíš, že ti teď něco ke střelecké stoprocentnosti chybí?
To je těžká otázka…
Tak možná zhodnoť ty jednotlivé nevyužité šance…
Určitě jsem to měl řešit jinak. To první jsem měl jít asi do kličky nebo zkusit přehodit brankáře. Já to chtěl dávat na první tyč podél levé nohy brankáře, ale tam mi to zavřel a pak jsem na poslední chvíli měnil řešení a nevyšlo to.
Nevyšel nám nástup do druhého poločasu. Čím to?
Jak už jsem říkal, možná proto, že jsme vedli jen o gól a Karviná měla pořád naději vyrovnat. To je hnalo dopředu. Samozřejmě by se nám to stávat nemělo, ta koncentrace by měla být perfektní od začátku.
S jakými očekáváními vyhlížíš odvetu v Monaku?
Jedeme s tam nepříjemným dílčím výsledkem a bude to hodně těžké. Ale naděje umírá poslední, necháme na hřišti všechno, abychom uspěli.

Další novinky