Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Remíza v Ďolíčku

Utkání s Bohemians skončilo 1:1

Sdílet

Sparta remizovala v Ďolíčku s Bohemkou 1:1. Domácí poslal v nastavení první půle do vedení Dostál, ve druhém poločase vyrovnal David Pavelka.
Do stoperské dvojice se vrátil Lukáš Štetina. Na pravém křídle nastoupil Karlsson, ve středu zálohy Karabec. Na lavičce už byl připraven do utkání zasáhnout uzdravený Čelůstka. Mezi náhradníky byl také Filip Panák. Zdraví do hry naopak nepustilo Vindheima, Dočkala, Juliše, oba Krejčí a Højera.
V 6. minutě si Sáček připravil balon ke střele a zkusil to z hranice šestnáctky. Le Giang vytáhl na roh.
O dvě minuty později Bohemka Spartu zatlačila a hráči v rudém se třikrát museli vytáhnout. Dvakrát míči do sítě zabránil Nita, jednou ho z brankové čáry vykopl Wiesner.
Ve 21. minutě to zkusil z dálky Polidar, Le Giang jeho pokus vytáhl na další roh.
Za čtyři minuty přišla další střela z dálky. Tentokrát v podání domácího Ljovina. Florin vytáhl míč na roh.
Ve 36. minutě se do vápna protáhl Pešek, jeho střelu z ostrého úhlu vyrazil mimo tři tyče Le Giang.
V nastaveném čase se Wiesner protáhl do vápna a jeho střelu na bližší tyč i tentokrát vyrazil gólman. Když už se zdálo, že poločas skončí bez branek, Puškáč z pravé strany postupoval na Nitu a místo střely našel ještě před prázdnou bránou Dostála a ten poslal domácí do vedení.
Ve 48. minutě běžel Karabec na bránu a po kontaktu s Le Giangem ve vápně šel k zemi, rozhodčí však pokutový kop neodpískal.
V 55. minutě našel Karlsson z rohu Davida Pavelku, ten napálil míč do sítě a bylo vyrovnáno!
O dvě minuty později to mohlo být ještě veselejší. Dvakrát v akci byl Hložek. Nejprve ranou málem rozpůlil břevno, o chvíli později přestřelil zařízení.
Sparta byla v dalším průběhu utkání aktivnějším týmem, jenže si nedokázala vytvořit vyloženou příležitost.
Deset minut před koncem Minčev rozjel protiútok, sparťani následně bušili do obrany Bohemians, klokani se ale dokázali ubránit.
Další příležitosti už nepřišly a Sparta tak remizovala s Bohemkou 1:1. Poprvé v sezoně tak ztratila body.
1 / 71
Bohemians Praha 1905 – AC Sparta Praha 1:1 (1:0)
Góly: 45.+2 Dostál – 55. Pavelka. ŽK: Necid. Rozhodčí: Pechanec – Paták, Horák. Diváci: 3 905.
Bohemians: Le Giang – Dostál, Köstl, Bederka, Vondra – Keita (59. Chramosta), Ljovin (84. Krch), Květ (59. Vacek), Hronek (84. Bartek), Kovařík – Puškáč (68. Necid).
Sparta: Nita – Wiesner, Štetina, Hancko, Polidar – Karlsson (76. Minčev), Pavelka (76. Souček), Sáček, Karabec (66. Pulkrab), Pešek – Hložek.

Další novinky