Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Chtěli jsme mít 12 bodů

Trenér Sparty Pavel Vrba po utkání na Bohemce

Sdílet

Sparta remizovala v Ďolíčku s Bohemians 1:1. Zápas po utkání hodnotil trenér Pavel Vrba. Podívejte se na jeho rozhovor pro Sparta TV nebo si přečtěte přepis tikové konference.

VRBA | Chtěli jsme mít 12 bodů.mp4

Trenére, co je podle vás hlavní příčinou toho, že Sparta dnes nevyhrála?
Když se podívám na první a druhý poločas, je to nesrovnatelné. V prvním poločase jsme poztráceli spoustu balonů, v rozehrávce jsme byli nepřesní. Měli jsme dvě situace, kdy jsme dobře vystřelili a dostali se i do nějakých možností. Hra byla strašně pomalá. Ztráceli jsme balony a to způsobilo, že soupeř měl několik závarů a my jsme mohli prohrávat i víc než 0:1.
Přesto šancí v zápase nebylo úplně málo. Byla klíčová nízká produktivita?
Na to si budou stěžovat oba mančafty. Kdyby byly oba týmy produktivnější, mohlo to skončit třeba 5:5. Z tohoto pohledu to asi byl spravedlivý výsledek. V prvním poločase byla lepší Bohemka, v druhém my.
Proč jste zařadil do základní sestavy Štetinu místo Panáka?
Lukáš Štetina před tím hrál v základní sestavě, pak měl zdravotní problémy. Momentálně už s námi čtrnáct dnů trénuje, tak jsme ho zařadili do sestavy. Panák byl k dispozici. Víme ale, že když hraje tři zápasy týdně, není to pro něj úplně optimální. Zvolili jsme tedy toto řešení. Chtěli jsme vyzkoušet Štetinu, jestli už je úplně zdravotně fit a ve formě.
Zápas by asi velmi seděl LK37 kvůli jeho fyzickým dispozicím. Jak to vypadá s jeho potenciálním návratem?
Momentálně máme asi šest zraněných hráčů. U některých je to dlouhodobé, třeba u Ládi Krejčího staršího, u zbývajících je to otázka tří až čtyř týdnů. Myslím si, že většina hráčů už bude po reprezentační pauze v pořádku.
Tým pod vaším vedením dokázal nepříznivý vývoj venku otočit jen ve vašem prvním utkání v Olomouci. Přičítáte to věkovému složení mužstva?
My jsme hlavně moc zápasů venku otáčet nemuseli. Ještě Jablonec a Liberec. Týká se to tedy tří zápasů, které jsme nedokázali otočit.

Další novinky