Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Domácí vítězství

Sedmnáctka porazila Dynamo

Sdílet

Ve druhém kole I. Celostátní ligy U17 přivítala sedmnáctka na Strahově Dynamo České Budějovice a již v deváté minutě se ujala vedení po gólu Horáka. Následně se po přestávce postupně prosadili Vitarigov, Boháč a Rožánek a Sparta porazila Dynamo 4:0.
Začátek utkání patřil Spartě, která netradičně doma nastoupila v bílé kombinaci a již ve třetí minutě nebezpečně pálil Rožánek, ale jeho střela byla zablokována a následnou dorážku Kačera vyrazil brankář Dynama. V 9. minutě vybojoval míč Vaněk, Horák se na středu hřiště elegantně otočil, přihrál Rožánkovi, ten posunul za obranu na Kačera, který na vápně našel volného Horáka. Horák s ledovým klidem uklidil míč do horního rohu branky – 1:0. V 15. minutě střílel Novák těsně vedle branky a o chvilku později Kačer našel Rusa, který patičkou trefil jen obránce hostí. Poté se na útočné polovině představily i Budějovice – střela Gončarova mířila do tyče. Následně sólo domácího Vaňka skončilo střelou těsně nad bránu. Do kabin se šlo tedy za výsledku 1:0.
Na druhý gól se čekalo přes hodinu hry. Výborně hrající Rebibo vybojoval míč na půlce, přihrál Krulichovi, který našel uprostřed volného Vitarigova a ten z 25 metrů trefil přesně k levé tyči Valenty – 2:0.
V 64. minutě se znovu měnilo skóre. Rožánek našel nabíhající Boháče, který trefil přesně levou nohou na zadní tyč – 3:0.
Hosté zahrozili ještě v 83. minutě, ale slibnou střelu uvnitř vápna na poslední chvíli zblokoval Cettl. O poslední slovo v zápase se přihlásil dobře pracující Rožánek, který přihrál Krulichovi, ten nebezpečně vystřelil, ale brankář Valenta míč pouze vyrazil k nohám Rožánka a ten pečetil skóre.
Sedmnáctka Sparty porazila Dynamo České Budějovice 4:0.
Hodnocení asistenta trenéra Michaela Kotrče: „Po dobrém vstupu do utkání a aktivnímu přístupu jsme byli odměněni vedoucí brankou, bohužel s koncem prvního poločasu se aktivita vytratila a soupeř se snadno dostal do hry. Po přestávce přišla skvělá reakce celého týmu a my opět začali na trávníku dominovat. Tým přidal ještě tři branky a zaslouženě vyhrál. Věřím, že toto vítězství pomůže hlavně po psychické stránce týmu a navážeme na to již příští týden.“
AC Sparta Praha U17 – SK Dynamo České Budějovice U17 4:0 (1:0)
Branky: 9. Horák, 62. Vitarigov, 64. Boháč, 87. Rožánek. ŽK: Boháč – Strašík. Rozhodčí: Zoufalý – Orel, Marek. Počet diváků: 50 diváků.
Sparta: Čechal - Vaněk, Váňa, Rebibo, Novák (46. Říha) - Kačer (46. Boháč), Horák, Slanina (70. Cettl), Vitarigov (80. Káža) - Rus (60. Krulich), Rožánek.
Dynamo: Valenta – Benda (74. Zíka), Mlčkovský, Paletář, Loužecký (46. Hořánek), Faltus, Špinar (60. Štindl), Gončarov (88. Bártík), Strašík, Hrabák, Křiváček.

Další novinky