Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Výhra 4:0 nad Hradcem

Sparta zvítězila i ve třetím domácím utkání

Sdílet

Sparta na Letné přivítala nováčka FORTUNA:LIGY. Hradec Králové se ještě v prvním poločase držel, ve druhé půli už ale sparťané čtyřmi góly rozhodli o vítězství. Dvakrát se trefila letní posila Jakub Pešek, po jedné brance zaznamenali Hložek a Polidar.
Do základní sestavy se vrátil stoper Filip Panák. Adam Hložek tentokrát nastoupil na desítce a na hrotu útoku se pral Matěj Pulkrab. Ze zdravotních důvodů nemohli nastoupit oba Krejčí, Juliš, Dočkal a Štetina.
V 11. minutě byla k vidění první větší šance zápasu. Matěj Pulkrab se po zaváhání hostující defenzivy dostal do zajímavé pozice ve vápně, jenže trefil jen místo, kde stál Fendrich.
Za čtyři minuty měl na hlavě úvodní gól Panák. Jenže po rohovém kopu mířil jen vedle pravé tyče.
První příležitost Hradce přišla zčistajasna. Ve vápně Sparty se míč odrazil ke Královi, který orazítkoval břevno.
Hned poté měla velkou příležitost Sparta. Hancko šel z levé strany do vápna, místo zakončení ještě přihrával doprava Karabcovi, který trefil vnější tyč.
A v krátkém sledu ještě přišla jedna možnost Sparty. Hložek se před vápnem otočil a vypálil. Jeho střela mířila ovšem jen doprostřed brány.
Ve 44. minutě si Sáček navedl balon ke křížné střele z dálky. Fendrich vyrazil na roh. První poločas tak skončil bez branek.
Deset minut po přestávce už se skóre měnilo. Wiesner našel ve vápně Hložka, ten se zbavil bránícího hráče a propálil Fendricha.
A mohlo to být ještě lepší. Karabec si naskočil na dobrý centr z levé strany, jenže mířil vedle levé tyče. Další šanci měl v 60. minutě Hancko, který vypálil z hranice vápna, jeho prudkou ránu vyrazil gólman.
O sedm minut později Pešek dostal do vápna přihrávku od Hložka, připravil si míč ke střele a propálil Fendricha.
V 72. minutě Sáček napřáhl ke střele, jeho prudkou ránu vyrazil Fendrich jen před připraveného Polidara a ten už si věděl rady. Sparta tak vedla už 3:0.
O chvíli později mohl naše vedení ještě navýšit DMK, jenže jeho křížná střela mířila vedle levé tyče.
V 88. minutě po přihrávce Drchala ještě jednou ve vápně napřáhl Jakub Pešek, dal svůj druhý gól v utkání a uzavřel skóre na konečných 4:0.
Výhra z tomboly Tipsport 50/50 tentokrát činí 15 300 Kč. Stejná částka míří na konto NF ACS. Výherci gratulujeme a děkujeme všem, kteří se zapojili!
AC Sparta Praha – FC Hradec Králové 4:0 (0:0)
Góly: 54. Hložek, 67. a 88. Pešek, 72. Polidar. ŽK: Král, Kodeš, Donát, Harazim, Prekop. Rozhodčí: Machálek – Kříž, Vodrážka. Diváci: 6263.
Sparta: Nita – Wiesner (86. Souček), Panák, Hancko, Polidar – Karabec (59. Karlsson), Sáček, Pavelka, Hložek (86. Gabriel), Pešek – Pulkrab (77. Drchal).

Další novinky