Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Hložkův gól nám moc pomohl

Trenér Sparty Pavel Vrba po výhře nad Hradcem

Sdílet

Trenér Sparty Pavel Vrba utkání s Hradcem Králové hodnotil pro Sparta TV i na tiskové konferenci. Přečtěte si, co náš kouč řekl po výhře 4:0 nebo si pusťte video.

VRBA | Pomohl nám první gól.mp4

Trenére, po první půli jste hráče pokropil živou vodou, nebo jste na ně zvýšil hlas?
Hlavně si myslím, že jsme v prvním poločase měli dvě tři situace, kdy jsme mohli dát gól. Možná jsme mohli už v prvním poločase zápas přiklonit na naši stranu. Bohužel jsme nebyli dost přesní a důrazní. Výsledek po půli pro nás samozřejmě nebyl dobrý. Hradec měl také v první půli dvě situace, naštěstí pro nás je ale nedohrál. Mohlo to být možná ještě horší. Strašně nám pomohl Hložkov gól, kdy to vzal na sebe a skvěle zakončil. Když jsme se ujali vedení, tak jsme měli víc prostoru. Bylo to také o postavení. V prvním poločase jsme neměli dobré postavení při zakládání útoků a Hradec měl dostatek času a rychlosti, aby nás dostával do situací, které pro nás nejsou optimální. V druhém poločase jsme si udělali prostor mnohem lépe. Únava Hradce se stupňovala, my jsme toho dokázali využít a potrestali jsme je dalšími hezkými akcemi a góly. Výsledek je pro nás hodně pozitivní, pro Hradec možná trochu nepřesný. V prvním poločase hráli velice dobře. V druhé půli jsme je trestali a využili chyby, které udělali.
Vám se opakují slabší první půle a zlepšení v druhém poločase. Čím to podle vás je?
Já si myslím, že v prvním poločase je většina mužstev velice důsledná, dobře brání a nedají nám tolik prostoru.  My jsme si s tím nedokázali tolik poradit. My se musíme v situacích jeden na jednoho a v přečísleních prosazovat mnohem víc. V druhém poločase Hložek, Karlsson nebo Pešek v tom byli lepší než v první půli. To byl rozdíl mezi poločasy. My jsme v druhé půli byli v individuálních akcích úspěšnější. V první půli byl Hradec důslednější a důraznější a my jsme s tím měli problém.
Hložek dnes 1+1, myslíte si, že mu sedla změna rozestavení a nižší pozice?
Já chci hlavně říct, že Adamovi to sedá celou dobu, co jsem tady. Ani bych neřekl, že mu to sedlo jen dneska. On je podle mého názoru hráč, který nám strašně pomáhá a je pro nás moc důležitý. V dnešním zápase to ukázal.
Hráči v posledních domácích utkáních kloužou. V čem vidíte problém?
My trénujeme na Strahově a asi si budeme muset před zápasem dát jeden trénink na hřišti, abychom zjistili, jak se terén chová a jak se na to připravit lépe.
Matěj Pulkrab gól sice nedal ale hodně míčů podržel. Jste s jeho výkonem spokojen?
On není brejkový hráč, musí uhrát první balony. Je to hráč, který je na velkém vápně hodně nebezpečný. Pokud v tom bude tolik úspěšný jako v druhém poločase, tak nám to strašně moc pomůže. Chceme po něm věci, ve kterých je silný. Víme, že těžko přesprintuje čtyři obránce, to asi nedokáže. Je ale silný v osobních soubojích, na míči a v tom nám dnes několikrát pomohl.
Čelůstka nebyl v nominaci. Jaký je jeho zdravotní stav?
Stav je stejný jako po mistrovství Evropy. Stále není úplně doléčený po mistrovství. My se vždycky na konci týdne dozvíme, jestli je schopen nastoupit nebo ne. Musíme být trpěliví a dát ho v repre pauze do kupy, aby byl potom k dispozici. On má furt problémy z mistrovství Evropy. Zatím jsme to nedoléčili, a to je ten problém.

Další novinky