Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Jeden gól je málo

Trenér Sparty Pavel Vrba po výhře s Budějovicemi

Sdílet

Trenér Sparty Pavel Vrba vedl podvanácté Spartu v domácím ligovém utkání a byla z toho dvanáctá výhra. Podívejte se na rozhovor našeho kouče po výhře nad Českými Budějovicemi nebo si přečtěte přepis tiskové konference.

VRBA | Jeden gól je málo

Trenére, pro vás dvanáctá výhra ve dvanáctém ligovém zápasem ve Spartě. Čemu to přisuzujete?
Samozřejmě mě to těší. Domácí zápasy jsou kolikrát důležitější než zápasy venku, protože se hraje před našimi fanoušky. Samozřejmě mě těší, že máme takovou sérii. Víte sami moc dobře, že to je jen část toho, co chceme. Potřebujeme na to ještě navázat zejména v těch venkovech zápasech a potvrzovat výsledky z domácího prostředí. Samozřejmě mě těší, že ta série pokračuje.
Soupeře jste přehrávali, měli 32 střel, ale stále to bylo jen o gól. Nebyl jste nervózní, že může přijít vyrovnání?
Když jsem viděl statistiku, že jsme vystřelili dvaatřicetkrát a dali jen jeden gól, tak to spíš ukazuje na naší slabou produktivitu. Šancí jsme měli strašně moc. Bohužel jsme druhý uklidňující gól nedali tak, jak se nám to podařilo v minulých zápasech. Možná, kdyby padl druhý gól, padly by ještě nějaké další. My jsme uklidňující gól nedali a furt jsme se obávali, aby nám soupeř z nějakého brejku nedal gól, protože v brejkových situacích bývají velice nebezpeční.
Před týdnem jste porazili Hradec 4:0. Tentokrát jste měli utkání víceméně pod kontrolou. Soupeř neměl žádnou střelu na bránu ani roh.
Převaha byla doopravdy velká a dominantní. Chyběly tomu jen góly. Ty ale rozhodují o všem, jestli budete úspěšný nebo ne. My jsme ty góly nedávali, a to je samozřejmě špatně. Na to, co jsme si všechno vytvořili, jsme dali gól jen ze standardní situace, kdy se tam dobře prosadil Hancko. Ze samotné hry, kdy jsme měli dávat góly, jsme se neprosazovali. Určitě by se někteří ofenzivní hráči měli zachovat chladněji a přesněji. To nám prostě dneska chybělo.
Jak jste viděl faul na Filipa Panáka. Neměla to být červená karta? Řešili jste, že byste ho střídali?
On si řekl, že je v pohodě a že může zapas dohrát. Na druhou část otázky se mi odpovídat nechce. Tomu absolutně nerozumím. Pokud takový zákrok byl a byl posouzený takhle, tak nevím, co bych k tomu řekl. Ať vám to spíš vysvětlí někdo jiny. Já se k tomu vyjadřovat nechci.
Musel jste střídat Polidara. Máte nějaké zprávy, jak na tom je?
Matěj cítil, že má problém s achilovkou a požádal o vystřídání. Budeme řešit vyšetření a zjišťovat, jestli to je velký problém, nebo jen naraženina. Podle prvních informací by to snad nemuselo být nic vážného, ale znáte to. Uvidíme, jestli nám bude stačit čas do dalšího zápasu. Nejsem schopen vám tedy úplně říct, jak to dopadne. Doufejme, že by to mělo být v pořádku. Věřím tomu.
Bude reprezentační pauza. Jak to vypadá s marody?
Někteří už se dávají zdravotně dohromady a absolvovali s námi i části tréninků. Doufám, že tři až čtyři by měli být zdravotně do dalšího zápasu v pořádku. Když s nimi mluvím, cítí se mnohem líp. Někteří by už chtěli i trénovat naplno. Doktoři to ale hlídají, bychom to neuspěchali, jak to někdy dopadne. Máme jednoho hráče, který byl uspěchaný. Chceme být trpěliví a věci doléčit.
Do konce přestupového období zbývá deset dní. Myslíte, že budete kvůli zranění Polidara ještě muset řešit pozici levého obránce?
Necháme to na odborné vyšetření. Pokud by to byla natržená achilovka a pauza na tři měsíce, tak bychom se o tom možná ještě museli bavit. V dané chvíli to řešit nebudeme. Nevypadá to, že by zranění mělo být dlouhodobé. My alternativy máme. Uzdraví se nám další stopeři a máme i Hancka, který na levém obránci může hrát. Uvidíme, jak dopadne to vyšetření.
Další soutěžní zápas vás čeká v Plzni. Nemáte obavy z přijetí fanoušků?
Já se tam těším. Já jsem s fanoušky Plzně nikdy problémy neměl. Nevím, proč by se mnou měli mít problém oni. Já se na zápas těším a myslím, že fanoušci Plzně jsou korektní a ví, že jsem tam odvedl nějakou práci. Myslím, že tam budu přivítaný příjemně a že to bude všechno jenom o fotbalu. Jsem rád, že jsem v Plzni prožil to, co jsem tam prožil. Rád na to vzpomínám a rád se tam vracím.

Další novinky