Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Prohra 2:3 v Plzni

První ligová porážka v sezoně

Sdílet

Sparta přijela do Plzně po reprezentační přestávce a hrálo se o první místo. Bohužel ani tentokrát se nepodařilo ve Štruncových sadech vyhrát. Sparta doháněla dvougólovou ztrátu a výsledkem je porážka 2:3. O sparťanské góly se postarali Karlsson a Drchal.
Trenér Sparty Pavel Vrba poslal do sestavy Lukáše Štetinu, jeho partnerem ve stoperské dvojici byl Filip Panák. Dávid Hancko se přesunul na levé kraj obrany. Ve středu zálohy dostal důvěru Filip Souček. Na hrotu útoku operoval Adam Hložek. Ze zdravotních důvodů chyběli Dočkal, oba Krejčí, Højer a Juliš. Na lavičce naopak byla připravena nová posila Lukáš Haraslín.
Zápas se hrál ve vysokém tempu a Sparta byla od začátku aktivní. Karlsson hned na úvod zkusil štěstí centrem do vápna, míč ale skončil v rukavicích Staňka.
V 8. minutě po centru Sýkory akrobaticky zakončoval v dobré pozici ve vápně Beauguel. Jeho střelu zblokoval Filip Panák. O tři minuty později Karlsson z přímého kopu ohrozil Staňka, ten ale jeho střelu vyrazil.
V 15. minutě přišla velká šance. Panák fantastickou uličkou vysunul dopředu Sáčka, ten balon dovedl až do šestnáctky a centroval na malé vápno. Tam si naběhl Hložek, jenže v tísni netrefil tři tyče.
V 18. minutě už akrobatické zakončení přes hlavu Beauguelovi vyšlo. Florin Nita dělal, co mohl, míč se snažil ještě vytlačit z brány, jenže se mu to nepovedlo.
Za pět minut to mohlo být ještě horší Beauguel skvěle našel centrem nabíhajícího Kopice a ten tváři v tvář Nitovi těsně minul pravou tyč.
Ve 32. minutě bohužel skutečně druhý gól domácích přišel. Mosquera dostal skvělou přihrávku za obranu, obešel Nitu a zakončil do prázdné brány.
Čtyři minuty před přestávkou Hložek u postranní čáry vybojoval míč, ten se dostal k Hanckovi, jehož ránu ještě dokázal Staněk vyrazit, ovšem jen před Hložka. Adam míč předložil DMK a ten propálil Staňka. Po prvním poločase Sparta prohrávala v Plzni 1:2.
Hned na úvod druhé půle to mohlo být zajímavé. Staněk pokazil přihrávku a dorážel na něj Hložek, jenže domácí gólman byl u míče dřív.
O dvě minuty později se Hancko probojoval do zakončení ve vápně, jenže mířil přímo na Staňka.
Místo Sparty ale opět jako první udeřili domácí. V 56. minutě Sýkora vystřelil z dálky a trefil se přesně do levého horního rohu. Nita byl bez šance.
V 62. minutě pálil po standardce do poloodkryté brány Hložek, jenže domácím se podařilo míč zblokovat.
Poprvé ve sparťanském dresu vyběhl na hřiště Lukáš Haraslín, který nahradil Karlssona. Slovenský křídelník dvacet minut před koncem vypálil z dálky, jeho střelu ale dokázal zneškodnit domácí gólman.
Pět minut před koncem mohlo být nejspíš hotovo. Po centru z levé stany Chorý hlavou těsně minul pravou tyč.
A hned na to Sparta udeřila. Haraslín centroval do vápna, Staněk míč vyrazil jen před připraveného Drchala a ten pohotově doklepl balon do sítě.
Sparta mohla dokonce vyrovnat. O chvíli později po centru z pravé strany Staněk lehce tečoval míč a Hložek následně hlavou nedoskočil na míč, který by uklidil do odryté brány.
V nastavení Hancko špatně odhadl situaci a hlavou míč trknul na Chorého, který mohl jít sám, naštěstí byl u balonu rychleji Nita.
Vyrovnat už se Spartě bohužel nepodařilo a výsledkem tak je první ligová prohra v sezoně.
FC Viktoria Plzeň – AC Sparta Praha 3:2 (2:1)
Góly: 18. Beauguel, 32. Mosquera, 56. Sýkora – 41. DMK, 87. Drchal. ŽK: Mosquera, Janošek, Řezník, Hybš – Pavelka, Štetina. Rozhodčí: Berka – Nádvorník, Kříž. Diváci: 10 584.
Plzeň: Staněk – Řezník, Kaša, Hejda, Havel – Kopic (72. Šulc), Bucha, Sýkora (72. Čermák), Janošek (90.+3 Pernica), Mosquera (83. Hybš) – Beauguel (83. Chorý).
Sparta: Nita – Wiesner, Štetina, Panák (61. Karabec), Hancko – DMK (61. Haraslín), Pavelka, Souček, Sáček (77. Drchal), Pešek (85. Polidar) – Hložek.

Další novinky