Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Souboj s dánským mistrem

Představení našeho soupeře

Sdílet

Spartu už ve čtvrtek od 21:00 čeká na tomto stadionu první zápas Evropské ligy. Jejím prvním soupeřem ve skupině A bude Brøndby IF, tým z hlavního města Dánska a úřadující mistr ligy. Brøndby ovládlo ligu po 16 letech. Půjde o premiérovou konfrontaci obou týmů.
Brøndby v létě vstoupilo do pohárové Evropy, stejně jako Sparta, v kvalifikaci Ligy mistrů. Brøndby bylo nasazeno do play-off mistrovské části pavouka. V přímém souboji o „milionářskou soutěž“ změřilo síly s vítězem rakouské ligy Red Bullem Salcburk.
Do prvního utkání v Rakousku vstoupilo dobře a ve 4. minutě se dostalo zásluhou Mikaela Uhreho do vedení. Red Bull dokázal srovnat v 56. minutě. Když už se zdálo, že souboj nepozná vítěze, v 90. minutě udeřil podruhé.
Red Bull tak do odvety po výhře 2:1 vstupoval s jednogólovým náskokem. Tady paralela se Spartou končí. Rakušané svému soupeři obrat nedovolili, když vstoupili výrazně lépe i do druhého zápasu. Už po deseti minutách vedli o dvě branky. Andreas Maxso sice po hodině hry snížil, Brøndby ale v tu chvíli stále potřebovalo vstřelit alespoň dvě branky, aby dovedlo souboj do prodloužení. To se nestalo a Dánové tak po dvou prážkách 1:2 zamířili do základní skupiny Evropské ligy.
Ligová sezona zatím Brøndby nevychází dle představ. Po osmi odehraných kolech má na osmém místě osm bodů. Vyhrát dokázalo jediný zápas a má záporné skore 11:12. Ve vítězném utkání s Midtjyllandem (2:0) v jediném duelu této sezony Brøndby udrželo čisté konto. Nejlepším střelcem týmu je se čtyřmi ligovými a jedním pohárovým gólem Mikael Uhre. Stejný hráč dal v minulé sezoně 19 ligových gólů a stal se králem střelců celé soutěže. K tomu přidal šest nahrávek. Velmi produktivní byl také Jesper Lindstrom, který dal deset branek a na stejný počet přihrál, ten už ovšem hájí barvy Frankfurtu. Brankářskou jedničkou týmu je reprezentant do 21 let Mads Hermansen. Trenérem klubu Niels Frederiksen. Brøndby letos ovládlo ligu po 16 letech.

Další novinky