Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Na úvod Evropské ligy remíza

Sparta remizovala na půdě Brøndby IF 0:0

Sdílet

Sparta má za sebou první zápas v základní skupině A Evropské ligy. Na hřišti dánského mistra Brøndby IF téměř 19 000 diváků branku nevidělo. Domů se tak vracíme s jedním bodem.
Trenér Sparty Pavel Vrba poslal na hřiště od začátku uzdraveného Ondřeje Čelůstku. Pro Čeldu to byl první zápas za A-tým v této sezoně. Poprvé v základní sestavě vyběhla nedávná posila Lukáš Haraslín.
Hned v první minutě zahrozili domácí. Bruss vyslal z pravé strany střílený centr po zemi na malé vápno. Tam naštěstí nebyl nikdo z jeho spoluhráčů a balon skončil vedle levé tyče.
V 18. minutě po rohovém kopu Peška hlavičkoval Hancko nad bránu.
Po půl hodině hry Haraslín skvělým balonem přenesl těžiště hry na pravou stranu. Pešek si připravil míč a vystřelil. Bohužel jeho křížná střela z hranice vápna minula bránu.
Deset minut před přestávkou musel střídat Polidar, kterého nahradil Vindheim. Andy si pak na hřišti vyměnil místo s Wiesnerem.
V prvním poločase bylo znát, že ani jeden z týmů především nechce udělat chybu. Zároveň se hrálo poměrně od podlahy. Vyloženou příležitost jsme neviděli a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.
Po deseti minutách druhé půle Hložek předvedl skvělou individuální akci a přes několik hráčů prokličoval až do vápna. Tam byl zastaven, podle rozhodčího čistě.
V 70. minutě Karlsson zkusil ze střední vzdálenosti prověřit gólmana, ten ale jeho pokus chytil. Za tři minuty měl Pešek před sebou jediného obránce a nabíhal mu Hložek. Peša zkusil obstřelit gólmana, bohužel se mu to nepovedlo. Škoda!
Deset minut před koncem přišla velká šance. Po rohovém kopu hlavičkoval Hancko, gólman bohužel hlavičku zneškodnil. Sparta byla aktivnějším týmem a snažila se zápas rozhodnout. Domácí ale do vyložených příležitostí sparťany nepouštěli.
V nastaveném čase ještě Hložek vypálil z hranice vápna, bohužel jen do rukavic brankáře Hermansena.
V zápase branka nepadla a Sparta tak na úvod Evropské ligy remizovala v Kodani 0:0.
Brøndby IF – AC Sparta Praha 0:0
ŽK: Rosted – Souček, Čelůstka, Pavlović. Rozhodčí: Stavrev – Kostadinov, Lika (všichni Makedonie. Diváci: 18867.
Brøndby: Hermansen – Rosted (75. Borkeeiet), Maxsö, Tshiembe – Bruus, Frendrup, Radošević, Slimane (69. Cappis), Mensah (85. Gammelby) – Uhre (69. Divković), Hedlund (75. Pavlović).
Sparta: Nita Wiesner, Čelůstka, Hancko, Polidar (38. Vindheim) Pešek, Pavelka, Souček, Sáček (90. Drchal), Haraslín (64. DMK) Hložek.

Další novinky