Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Na bod musíme navázat vítězstvím s Rangers

Trenér Sparty Pavel Vrba po utkání Evropské ligy s Brøndby

Sdílet

Sparta na úvod základní skupiny Evropské ligy remizovala s Brøndby 0:0. Utkání hodnotil trenér Pavel Vrba jak pro Sparta TV, tak pro novináře na tiskové konferenci.

VRBA | Na bod musíme navázat vítězstvím s Rangers

Trenére, je pro vás po průběhu zápasu bod málo?
Co se týká zápasu, bylo to první utkání v Evropské lize. První zápasy jsou strašně důležité v tom, jak si to rozjedete. Chtěli jsme získat body. Získali jsme jenom jeden. Po druhém poločase jsme zklamaní, že jsme nezískali tři. Na druhou stranu jsme bodovali. Rozjeli jsme soutěž tak, že s Rangers budeme hrát zápas, který pro nás bude hodně důležitý. Doufám, že v domácím prostředí potvrdíme získaný bod z tohoto zápasu a bude to dobrý vstup do Evropské ligy.
Nechal jste v záloze stejnou trojku jako v utkání s Plzní. Co vás k tomu vedlo? Nechyběl vám kreativní typ?
Nemyslím si, že bychom v Plzni měli problémy se středovou řadou. Spíš jsme měli problémy s defenzivou. Tu jsme posílili, a proto jsme uhráli takový výsledek.
Jak jste byl se středovou řadou spokojený? Byla tam spousta nepřesností. Z čeho to podle vás pramenilo?
Bylo to asi tím, že jsme hráli první zápas Evropské ligy. Nemyslím si, že jsme ztráceli hodně balonů. Naopak jsme v druhém poločase dobře hráli spoustu balonů dopředu. Měli jsme situace, kdy jsme mohli jít do brejku. Nemyslím si, že by všechno bylo špatně.
Můžete prozradit, jak na tom je Dočkal?
Nechtěli jsme jít do rizika. Bořek absolvoval dva tréninky po dlouhodobém zranění. Nechtěli jsme riskovat. To se nám vymstilo s mladým Krejčím, kdy si obnovil zranění a bude čtyři týdny chybět. U Bořka jsme se domluvili, že bude ne lavičce. Chtěl být s týmem. Připraven bude až na ligové utkání.
Ondra Čelůstka nastoupil poprvé od EURO. Měl jste velké dilema, jestli má nastoupit místo rozehraného Panáka?
Ondra nehrál první utkání, ale druhé. O víkendu hrál za béčko mistrovské utkání. To zvládl velice dobře. Zdravotně už je v pořádku. Na základě toho nastoupil v dnešním zápase. Panák by stejně nenastoupil, protože má zdravotní problémy se zády.
Co si myslíte o Brøndby jako o týmu? Kolik bodů může podle vás získat?
Má zajímavé hráče. Kolik bodů? Na to nemám křišťálovou kouli. Má skvělé fanoušky a v domácích zápasech může získat spoustu bodů. Jen si přeju, ať s námi uhraje co nejmíň bodů, jinak je mi to jedno.

Další novinky