Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Remíza s Jabloncem

Sparta neudržela vedení

Sdílet

V 8. kole FORTUNA:LIGY Sparta doma vyzvala Jablonec. Ve čtvrté minutě ji poslal do vedení Václav Drchal. Jenže hostům se ve druhém poločase podařilo vyrovnat a utkání tak skončilo nerozhodně 1:1.
Ve čtvrtek oba týmy nastoupily v pohárové Evropě. Sparta v Evropské lize na hřišti Brøndby, Jablonec v Konferenční lize proti Kluži. Trenér Sparty Pavel Vrba poslal do základní sestavy poprvé v sezoně útočníka Václava Drchala. Na pravém kraji obrany nastoupil Vindheim, na levém Wiesner. Na desítce operoval Hložek. Kvůli zranění chyběli oba Krejčí, Højer, Juliš, Holec, Dočkal, Polidar a Pulkrab.
Sparta měla rychlý start do utkání. Už ve 4. minutě Haraslín prošel obranou Jablonce a přihrál Drchalovi. Ten z hranice šestnáctky zvolil lob a přehodil gólmana Hanuše.
V 8. minutě Haraslín napřáhl z dálky, jeho střelu zblokovala jablonecká obrana na roh.
Za další čtyři minuty to Wiesner zkusil také z větší vzdálenosti. Jeho střela skončila nad bránou Jablonce.
Střelec prvního gólu byl při chuti. Drchal se tentokrát dostal do vána a vypálil přes obránce, ten jeho pokus zblokoval na roh.
Ve 24. minutě Haraslín dobře přihrál ve vápně na střed Hložkovi. Ten zkusil pohotově vypálit. Obrana ale jeho pokus zablokovala.
Po půlhodině hry přišla první šance hostů. Kubista ve vápně našel Čvančaru a ten přehlavičkoval naši bránu.
Pět minut před přestávkou jsme viděli obrovskou šanci Sparty! Hložan si po přihrávce Hancka skvěle připravil na středu vápna míč a vypálil. Jeho prudká rána po zemi skončila těsně vedla levé tyče. Do kabin jsme tak šli s jednobrankovým náskokem.
Tři minuty po přestávce hosté srovnali. Krob nacentroval z levé strany do vápna na Čvančaru a ten hlavou zamířil do brány.
V 56. minutě šel Jablonec do brejku, který zakončil Pleštil. Po jeho střele následoval rohový kop, ze kterého nevzešlo další nebezpečí.
O šest minut poději chyběl kousek! DMK vystřelil a jeho křížný pokus skončil těsně vedle levé tyče. Za necelou minutu Hložek prošel přes několik hráčů a vypálil, Hanuš bohužel jeho střelu vyrazil.
Sparta se nadále snažila zápas zlomit. Karlsson si v 67. minutě posadil Považance na zadek a vypálil. Bohužel i jeho střela skončila mimo tři tyče, těsně minula tu pravou.
Čtvrt hodiny před koncem přišla další šance! Karabec vystřelil na kraji šestnáctky, ale jeho dobrou ránu k levé tyči vyrazil Hanuš.
V nastaveném čase ještě jednou zakončil Hložek. I tentokrát ovšem jeho střela z dálky, minula levou tyč. Sparta tak remizovala s Jabloncem 1:1.
Výherce tomboly Tipsport 50/50 si tentokrát z Letne odnesl 19 150 Kč. Stejná částka putuje na konto NF ACS. Gratulujeme výherci a děkujeme všem, kteří se zapojili!
AC Sparta Praha – FK Jablonec 1:1 (1:0)
Góly: 4. Drchal – 48. Čvančara. ŽK: Pavelka, Vindheim, DMK, Karabec – Zelený, Čvančara, Kratochvíl, Krob, Kubista, Houska, Považanec, Malínský. Rozhodčí: Orel – Caletka, Antoníček. Diváci: 8115.
Sparta: Nita – Vindheim, Čelůstka, Hancko, Wiesner – Pešek (56. DMK), Pavelka, Sáček (89. Souček), Hložek, Haraslín – Drchal (61. Karabec).
Jablonec: Hanuš – Holík, Kubista, Zelený, Krob – Pleštil (56. Malínský), Považanec (80. Martinec), Houska, Kratochvíl, Pilař (80. Vaníček) – Čvančara (60. Nešpor).

Další novinky