Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-12

Interliga 3. kolo

U12 a U13 se představila v Budapešti

Sdílet

Třetí kolo naše mladší žáky zavedlo do Maďarska. V hlavním městě Budapešti se kluci utkali se Zlínem a domácím celkem Honvéd Budapešť. Zatímco Zlín porazily obě kategorie, tak s druhým soupeřem to byl daleko vyrovnanější boj a v obou případech musel rozhodnout až penaltový rozstřel.
Interliga Budapešť U13
AC Sparta Praha – FC Fastav Zlín 12:1 (5:1)
Branky: 2x Švec, 2x Pech, 2x Federle, 2x Holinka, 2x Forejt, Bolorbold, Klečar
AC Sparta Praha – FC Honvéd Budapešť 3:3 (3:2 pen.)
Branky: Bolorbold, Švec, Vondrášek
Třetí kolo zhodnotil hlavní trenér kategorie Tomáš Kabelák: „V utkání se Zlínem jsme celou dobu drželi otěže zápasu, avšak v první půli jsme nedokázali více využívat volných prostorů, a navíc jsme soupeři darovali šanci na gól. V druhé půli jsme už byli efektivnější a v útočné fázi nápaditější. V druhém zápase jsme se utkali s velmi agresivním a rychlým soupeřem. V začátku jsme bohužel po pár ostřejších zákrocích byli trochu ustrašení. Postupem času jsme však zjistili, že jsme schopni soupeře překombinovat a pokud hru zrychlíme, být nebezpeční před brankou soupeře. Konečný stav je více méně spravedlivý, utkání mohlo skončit vítězstvím kteréhokoliv týmu. Bod navíc po penaltách je zadostiučiněním z dlouhé cesty.“
AC Sparta: Schütz, Hruška – Bolorbold, Dresler, Heisig, Nespěšný, Klečar, Makovský, Pech, Pospíšil, Federle, Švec, Holinka, Forejt, Man, Vondrášek.
Interliga Budapešť U12
AC Sparta Praha – Fastav Zlín 4:0 (1:0)
Branky: 2x Šimeček, 2x Faltus 
Honvéd Budapešť – AC Sparta Praha 0:0 (0:0) pen 3:2
Třetí kolo zhodnotil hlavní trenér kategorie Matyáš Kudela: „Ve 3. kole Interligy v krásné akademii Honvédu Budapešť jsme odehráli dva dobré zápasy, které nám moc daly. Nejdříve jsme změřili síly s českým protivníkem se Zlína. Do tohoto zápasu jsme vstoupili až moc nervózně a hlavně v prvním poločase bylo na naší straně spousta nepřesností. Ve druhém poločase jsme hru zpřesnili, začali hrát lépe bez míče a odehráli moc dobrý poločas. Ve druhém zápase jsme narazili na velmi dobrého soupeře. My se prezentovali kvalitním výkonem. V zápase jsme si vytvořili spoustu hezkýchšancí, při kterých jsme však ve většině případů volili špatné řešení a byli málo agresivní před brankou soupeře. V tom se musíme zlepšit. Jinak jsme však v mezihře byli aktivní a dobře se pohybovali. To i přesto, že bylo velké teplo a oba zápasy jsme odehráli v těsném sledu.“
AC Sparta: Dyntar – Holoubek, Kronberger, Kostečka, Havrlík – Müller, Tichý, Hybler, Hrdlička, Faltus – Schejbal, Šimeček.

Další novinky