Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Hattrick Rusa

Sedmnáctka porazila Zlín

Sdílet

Daleký Zlín. Sparťané v rámci 7. kola Celostátní ligy cestovali do Zlína, kde nic neponechali náhodě a po vítězství 5:0 vezou všechny tři body zpět do hlavního města. Hattrickem pod hodinu se zaskvěl Rus.
Sparťané začali aktivně. V 8. minutě střílel Rožánek, ale domácí brankář střelu nepustil za svá záda. O tři minuty později Rožánek krásně našel za obranou Kačera, který otevřel skóre přesnou střelou – 0:1.
V 16. minutě prošel vápnem Slanina, byl faulován, ale míč se dostal k Rusovi, který pohotově umístil míč k tyči a okamžitě potrestal faul – 0:2.
Ve 36. minutě Horák krásně vysunul za obránce Zlína Rusa, který potvrdil svoji skvělou formu – 0:3.
Druhý poločas začali aktivněji opět hosté. Šance Krulicha, Vaňka i Kačera zůstaly však nevyužité. Ujala se až akce Horáka z 56. minuty, kdy krásně centrem našel Rusa, který se nemýlil – 0:4.
Pro mladého útočníka a člena mládežnického reprezentačního výběru to byl první zkompletovaný hattrick v Celostátní lize U17. Po téměř hodině hry si naopak Horák připsal svoji třetí asistenci v zápase, když vysunul Slaninu, který střelou o tyč upravil na 0:5.
I ve zbytku utkání si mladí sparťané tvořili více šancí. Domácí se připomněli až na závěr, kdy orazítkovali tyč Čechalovy branky, ale víc nic. Čechal udržel nulu a Sparta porazila Zlín jednoznačně 5:0. 
Hodnocení trenéra Lukáše Bláži:V úvodu jsme se museli vypořádat s hodně tvrdou hrou domácích. Zlín nám nic nedaroval a bylo zapotřebí se s herním stylem soupeře vyrovnat. S přibývajícími minutami se začala výrazněji projevovat naše fotbalová kvalita a tým do hodiny nastřílel pět branek a zaslouženě jsme vyhráli.“
FC Zlín – AC Sparta Praha U17 0:5 (0:3)
Branky: 11. Kačer, 16., 36. a 56. Rus, 59. Slanina. ŽK: Průcha, Kojecký – Rebibo, Rožánek. Rozhodčí: Rosický – Dohnálek, Poláček. Počet diváků: 56 diváku.
Zlín: Husták – Marcaník (73. Solík), Navrátil (37. Suchomel), Lukáš (46. Michalík), Martinko, Průcha, Malenovský, Petruta, Frolek, Kojecký, Branecký (80. Antolák).
Sparta: Čechal – Váňa (62. Cettl), Rebibo, Horák (62. Novák), Rožánek (46. Krulich), Vaněk, Říha, Kačer, Vitarigov (43. Šimonovský), Slanina, Rus (75. Tošnar).
AŤ ŽIJE SPARTA!

Další novinky