Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

VLÁDCI PRAHY!

Sparta vyhrála 300. derby!

Sdílet

Je to tady, sparťani!!! Sparta vyhrála 300. derby a utnula dlouhé čekání na vítězství nad Slavií. Zápas rozhodl jediným gólem Lukáš Haraslín.
Trenér Sparty Pavel Vrba poslal do 300. derby stejnou sestavu jako do čtvrtečního utkání Evropské ligy proti skotským Rangers. Kvůli zranění nemohli nastoupit oba Krejčí, Souček, Juliš a Højer.
Na první vážnější příležitost se čekalo dlouho. Oba týmy dobře věděly, co je v sázce a první úvodních 25 minut se odehrávalo převážně mezi oběma šestnáctkami.
Ve 28. minutě přišla šance Sparty. Pešek rozehrál standardku nakrátko na Haraslína, ten pronikl do vápna a z úhlu vyslal střílený centr. Míč bohužel neskončil ani v bráně, ani u nikoho v rudém a proletěl pokutovým územím.
Ve 34. minutě předvedl krásnou individuální akci Pešek. Přes několik hráčů prošel až do vápna a vypálil. Mandous bohužel vyrazil na roh.
Čtyři minuty před přestávkou Ousou fauloval unikajícího Haraslína a sudí ho poslal po druhé žluté kartě do sprch.
Hned poté to přišlo! Haraslín pálil z přímého kopu, jeho střela byla sražena a balon se dokutálel za záda Mandouse – 1:0!
A mohlo to být ještě lepší. Znovu byl v důležité roli Haraslín. Pronikl do vápna a míč se následně odrazil do míst, kde se pohyboval Minčev, jenže dřív u balonu byl Mandous.
Po prvním poločasu tak Sparta vedla o jednu branku.
Hned po poločase měl další příležitosti Haraslín. Míč se k němu dostal po autovém vhazování Wiesnera. Lukáš ale podruhé Mandouse nepřekonal.
V 50. minutě Stanciu vypálil z dálky, Nita vytáhl jeho střelu na roh. Za dalších pět minut Haraslín pálil z podobné pozice jako při prvním gólu, bohužel ale netrefil zařízení.
Po hodině hry se Pešek s Haraslínem dostali do dobré příležitosti na malém vápně. Ani jeden ale situaci nevyřešil ideálně, a nakonec Haraslínova střela skončila rohem.
Sedm minut před koncem Sparta hosty přitlačila, akci zakončil střelou Pavelka, trefil levou boční síť.
V závěru už Sparta Slavii k ničemu nepustila a vyhrála doma jubilejní 300. derby 1:0!
Velkou radost má výherce tomboly Tipsport 50/50, který si tentokrát z Letné odnesl 39 575  Kč! Stejná částka putuje na konto NF ACS. Gratulujeme výherci a děkujeme všem, kteří se zapojili!
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 1:0 (1:0)
Góly: 42. Haraslín. ŽK: Pavelka, Dočkal, Sáček,Nita – Ousou, Kuchta, Krmenčík, Bah, Traoré. ČK: 41. Ousou. Rozhodčí: Berka – Hájek, Kříž. Diváci: 17093.
Sparta: Nita – Wiesner, Panák, Čelůstka, Hancko – Pešek, Pavelka, Sáček, Hložek (89. Pulkrab), Haraslín (72. Polidar) – Minčev (65. Dočkal).
Slavia: Mandous – Masopust (77. Traoré), Ousou, Holeš, Bořil – Bah, Ševčík, Samek (46. Stanciu), Lingr (65. Olayinka), Schranz (77. Krmenčík) – Kuchta (62. Plavšić).

Další novinky