Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Obrat s Plzní

Sedmnáctka přetlačila Plzeň 3:2

Sdílet

Nevzdali se. Přesně tak vypadlo utkání 10. kola, kdy se sparťanské sedmnáctce na Strahově postavila Viktoria Plzeň a odjela s nepořízenou. I když Západočeši v zápase dvakrát vedli, tak svěřenci trenéra Bláži bojovali až do poslední minuty. Nejen, že dvakrát vyrovnali, ale tři minuty před koncem se prosadil Rožánek a Sparta byla to branka vítězná. Sedmnáctka porazila plzeňskou Viktorii 3:2.
V sobotu bylo fotbalu přáno – počasí vyšlo na výbornou, strahovští trávníkáři připravili vyloženě pažit a šlágru 10. kola Celostátní ligy U17 nestálo nic v cestě. Sparťané začali aktivněji a hned v první minutě střílel Rožánek a z následného rohového kopu hlavičkoval Rebibo. Obě střely však byly zablokované obranou viktoriánů. V 19. minutě hlavičkoval po rohovém kopu kapitán Váňa a jen o centimetry minul pravou tyč brankáře Baiera. První změna skóre přišla ve 23. minutě – hosté využili v náběhu rychlého Haška, který z úhlu překonal gólmana Čechala – 0:1.
Po půlhodině hry se po přihrávce Rusa probíjel za obranu Slanina. Propracoval se až ke střele, ale mezi tři tyče nezamířila, protože na poslední chvíli přispěchal obránce Plzně a zblokoval pokus na roh. V závěru poločasu hlavičkoval ještě Boháč těsně vedle levé tyče.
Druhý poločas začali opět aktivněji domácí s honbou za vyrovnáním. V 51. minutě Rus hledal na zadní tyči stopera Rebiba, kterému však těsně před prázdnou brankou nadzvedl míč plzeňský Rampa. Na druhé straně dvakrát střílel aktivní Hašek. S oběma pokusy si brankář Čechal poradil. V 61. minutě agilní Slanina střílel jen těsně vedle. Aktivita sparťanů se stupňovala. O pět minut později se dostal do dobré pozice Boháč, ale oni on neprostřelil Baiera. V 68. minutě Boháč přihrál do lajny Rožánkovi, který vyslal do šestnáctky načechraný centr na hlavu Rusa a ten se nemýlil – 1:1.
Čtvrt hodině před koncem hlavičkoval po krásném centru Horáka Rožánek, ale jeho zakončení se nevešlo mezi tři tyče. O to větší šok pro domácí přinesla 81. minuta, kdy ojedinělý rohový kop usměrnil k tyči kopem přes hlavu Rampa – 1:2.
Domácí se ale nevzdávali a tlačili se kupředu. V 85. minutě hlavičkoval po přímém volném kopu Horáka Rebibo, ale znovu mířil těsně vedle branky. O minutu později se situace opakovala, jen hlavičkujícím hráčem byl střídající Tesař, který po třech minutách na hřišti vyrovnal – 2:2.
V 87. minutě mohl rozhodnout Slanina, ale jeho první pokus zblokoval stoper hostí a dorážku pak brankář Baier. Do konce základní hrací doby chyběly dvě minuty a sparťané i nadále bojovali o vítězství! Tesař si narazil s Horákem a krásným centrem našel Rožánka, který strhl vedení na stranu Sparty a dokonal obrat - 3:2!
V nastavení se blýskl ještě krásným sólem a střelou Vaněk, avšak Baier vyrazil míč na roh. A když se neprosadil ani v závěru Kačer ve velké šanci, utkání skončilo výsledkem 3:2 pro domácí.
Hodnocení trenéra Lukáše Bláži: „V sobotu jsme mohli vidět krásné a dramatické utkání. Po většinu zápasu jsme hráli dobře a Plzeň přehrávali. Dostali jsme zbytečné góly, ale o to větší charakter a odhodlání kluci ukázali a dvakrát nepříznivé skóre zaslouženě otočili. Takovéto zápasy nás rozvíjejí a mám velkou radost, že jsme to dnes zvládli.“
AC Sparta Praha U17 – Viktoria Plzeň U17 3:2 (0:1)
Branky: 68. Rus, 86. Tesař, 87. Rožánek – 23. Hašek, 81. Rampa. Rozhodčí: Starý – Orel, Mařík. Počet diváků: 60 diváků.
Sparta: Čechal – Vaněk (90. Šimonovský), Váňa, Rebibo, Říha (83. Tesař) – Boháč (90. Cettl), Slanina, Horák, Vitarigov (64. Kačer) – Rus, Rožánek.
Viktoria: Baier – Červený, Tůša, Gadač (75. Seběhart), Vilímek (27. Rampa), Novák, Suchý, Šot, Houdek (54. Paluska), Šmíd, Hašek.

Další novinky