Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Vteřiny od vítězství

Devatenáctka remizovala s Viktorií Plzeň 1:1

Sdílet

Během vteřinu jen bod. V desátém kole Celostátní ligy U19 vyzval tým trenéra Jana Kopáňka na Strahově plzeňskou Viktorii, která na třetím místě ztrácela na Spartu pouhý bod. Po vzájemném zápase se rozdíl nemění, protože i když sparťané celý druhý poločas vedli zásluhou Lillinga, tak hosté vyrovnali v posledních vteřinách a týmy se rozešly smírně 1:1.
Hráči v rudých dresech se po utkání v UYL vrátili do ligového režimu, když se v sobotu postavili Viktorii Plzeň. Oproti utkání v Budapešti naskočili v základní sestavě Kaufman, Jedlička a ofenzivní dvojice Sprinz, Hruška.
V první nadějné příležitosti se ocitla Sparta, kdy po faulu na hranice šestnáctky rozehrával volný přímý kop Osmani. Hostující obrana však pokus zablokovala. O deset minut později hrozila Sparta z rohového kopu, ale nadějný míč jen o kousek přelétl všechny nabíhající hráče v rudém. Následně se do míče opřel v nadějné pozici Hruška, ale ani tento pokus obrana Viktorie nepropustila k Daňkovi. Na druhé straně měli i hosté možnost volného přímého kopu. Změnu stavu však neznamenal. Deset minut před přestávkou se neohroženě probíjel po levém křídle Váňa, avšak ve finální fázi ztratil míč. O několik desítek vteřin později si podobně počítal Sprinz, ale ani on nevyzrál na defenzivu viktoriánů. V závěru první půle hlavičkoval Hruška jen do náruče Daňka a když se neujaly ani střely Sprinze s Kaufmanem, tak se odešlo do šaten za bezbrankového stavu.
Vstup do druhé části utkání patřil Spartě, která se na soupeře nastoupila ve vysokém tempo a odměnou ji byla vedoucí branka, když centr Hrušky z levého křídla uklidil na zadní tyči Lilling – 1:0.
S přibývajícími minutami se hra čím dál více vyrovnávala a míč měli na kopačkách hosté a například v 66. minutě si pro nebezpečný centr musel vystoupit brankář Ulrich a ve vysoké výšce si počínal s přehledem. Druhá polovina nenabízela takové množství vyložených příležitostí, ale za zmínku stojí jistě signál Sparty po rohovém kopu, kdy míč putoval na hranici velkého vápna na osamoceného Kaufmana. Ten však míč netrefil ideálně a rozvlnil pouze síť za brankou Plzně. Sparťané nakonec dohrávali v deseti, protože po druhé žluté kartě v zápase putoval do sprch právě obránce Kaufman. Bohužel to nebyla jediná pohroma pro letenské, protože na hodinkách sudího již běžely poslední vteřiny nastavení a do šestnáctky Sparty letěl centr ze strany po pravé ruce brankáře Ulricha. Míč dopadl přesně na hlavu střídajícího Kuleho a bylo vyrovnáno.
Poslední vteřiny již další gól nepřinesly a Sparta remizovala s Viktorií Plzeň 1:1.
AC Sparta Praha U19 – Viktoria Plzeň U19 1:1 (0:0)
Branky: 46. Lilling – 90. Kule. ŽK: Kaufman – Oravec. ČK: 85. Kaufman (SPA). Rozhodčí: Orel – Starý, Mařík. Počet diváků: 150 diváků.
Sparta: Ulrich – Vydra, Sprinz (85. Boháč), Jedlička, Osmani, Váňa, Ševínský, Lilling, Kaštánek, Kaufman, Hruška.
Viktoria: Daněk – Vach, Ketlyčka, Falout (65. Planeta), Málek, Oravec, Lörincz, Doubek (65. Kule), Janča, Prokop (90. Štauber), Krůta.

Další novinky