Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Výhra nad Pardubicemi

Sparta zvítězila v Ďolíčku

Sdílet

Sparta podruhé v sezoně vyrazila do Ďolíčku, tentokrát zde vyzvala Pardubice. Už po prvním poločase vedla o tři branky. Nakonec si tři body odvezla po výhře 4:2. Dvakrát se trefil Martin Minčev.
Trenér Sparty Pavel Vrba udělal v utkání oproti derby jedinou změnu. Vykartovaného Davida Pavelku nahradil kapitán Bořek Dočkal. Zdravotní stav do hry nepustil oba Krejčí, Højera, Juliše, DMK a Součka.
Hned v úvodu utkání Haraslín na nic nečekal a vypálil z hranice vápna, jeho křížná střela se zakroutila vedle pravé tyče.
Po dalších deseti minutách přišla velká šance. Hložek rozjel akci, kterou nejprve zakončil z malého vápna Pešek. Míč se pak odrazil k Sáčkovi, který v chumlu hráčů napálil míč na Boháče, ten ale jeho střelu vyrazil.
V 15. minutě Dočkal z přímého kopu našel hlavu nabíhajícího Panáka, ten ale nezkoordinoval svůj pohyb a Boháč si s hlavičkou poradil.
O pět minut později už to ale přišlo. Hložek skvělým pasem poslal dopředu Minčeva, který šel sám, zakončil na pravou tyč a obstřelil Boháče.
Ve 26. minutě to bylo ještě lepší. Hložek vybojoval míč, přihrál Peškovi, který posunul doprava na nabíhajícího Wiesnera, který napálil balon na bližší tyč pod břevno.
V nastaveném čase pak Minčev pohotově ve vápně poslal míč po zemi k pravé tyči a Boháč se natahoval marně. Sparta tak po poločase vedla o tři góly.
Po deseti minutách druhé půle přišlo snížení. Cadu napálil míč ze střední vzdálenosti po zemi a střela zapadla k levé tyči. – 3:1.
Sparta rychle odpověděla a Minčev u toho byl i tentokrát! Martin centroval z levé strany do pravé části malého vápna. Tam přehlavičkoval jednoho z obránců Pešek a míč skončil v síti!
Hned poté mohl padnout pátý gól! Hložek šel sám na bránu a zakončil po zemi doleva, Boháč na míč nedosáhl, jenže balon skončil jen na tyči!
V 78. minutě si Hancko na malém vápně naskončil na centr z pravé strany, bohužel netrefil bránu.
Tři minuty před koncem korigoval skóre střídající David Huf.
Více už se nestalo a Sparta tak po repreznetační přestávce zvítězila nad Pardubicemi 4:2.
FK Pardubice AC Sparta Praha 2:4 (0:3)
Góly: 55. Cadu, 87. Huf – 20. a 45.+2 Minčev, 26. Wiesner, 60. Pešek. ŽK: Červ, Šejvl. Rozhodčí: Pechanec – Nádvorník, Vodrážka. Diváci: 3537.
Pardubice: Boháč – Prosek, Šejvl, Toml, T. Čelůstka – Kostka (46. Matějka, 55. Lupač), Červ, Tischler, Solil (10. Vít, 75. Huf), Cadu – Chytil.
Sparta: Nita – Wiesner, Panák, Čelůstka, Hancko – Pešek (85. Vindheim), Sáček, Dočkal, Hložek (78. Karabec), Haraslín (68. Polidar) – Minčev (68. Pulkrab).

Další novinky