Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Hráli jsme před domácím publikem

Trenér Sparty Pavel Vrba po výhře nad Pardubicemi

Sdílet

Sparta zvládla první utkání po reprezentační pauze, když v Ďolíčku zvítězila nad Pardubicemi. Utkání po zápase pro klubovou televizi i novináře hodnotil trenér Pavel Vrba.

VRBA | Hráli jsme před domácím publikem

Trenére, jak jste vyhodnotil, že je pro vás Minčev hrotový hráč?
Vycházíme samozřejmě i z dalších hráčů, kteří jsou v mužstvu. Minči je podle mého názoru velmi dobře rychlostně vybavený. My už jsme to několikrát vyzkoušeli, připadá mi, že se na tom místě cítí dobře. On i ve Varně na tom postu hrával, takže se pouze vrátil na post, který mu byl vlastní a z kterého do Sparty přišel.
Už góly dal, ale může být právě tenhle zápas pro něj průlomový?
Jsem rád, že byl trpělivý. Trpělivost se mu vrací a vytváří si dost silnou pozici v mužstvu. Potvrzuje se, že máme dalšího hrotového útočníka. Hodně nám teď ve finální fázi pomáhá. Jsem rád, že má formu.  Je to hráč, který se dokáže úspěšně prosazovat.
Byl to první zápas po reprezentační pauze. Jste rád, jak to tým zvládl?
Musíme říct, že minulé nám přijeli hráči až ve čtvrtek a my jsme v sobotu hráli. Tentokrát jsme měli času víc, hrály se jen dva zápasy a hráči se vrátili už v úterý. Byl to rozdíl a hrozně nám to pomohlo. Hráči měli delší čas, aby si uvědomili, že jsou v klubu a že nejsou v reprezentaci. Holt to někdy trvá déle. Z tohoto pohledu to bylo velice dobré.
Za rozhodnutého stavu se hrál velice ofenzivní fotbal. Musel jste hráčům připomínat, aby nezapomínali na defenzivu?
My tak chceme hrát. Je to i o soupeři. Kdybychom byli přesnější, dostali bychom se ještě do dalších příležitostí. Bohužel se nám nedařilo dávat balony za obranu tak, jak bychom si představovali, ale samozřejmě jsme dali čtyři góly. Mě spíš mrzí, že jsme dostali gól, když míč letí asi 30 centimetrů vysoko. To je samozřejmě obrovská chyba.
Má podle vás nyní Filip Panák reprezentační formu?
Já tu nejsem od toho, abych hodnotil, kdo patří do reprezentace. Od toho je tady Jarda Šilhavý a do toho já mu mluvit nebudu.
Jak byste zhodnotil poslední výkony Michala Sáčka?
Poslední výkony jsou z mého pohledu velice nestandardní. Michal nám v mezihře hodně pomáhá. Ráno to vypadalo, že ani nenastoupí, měl problémy se zády. Naštěstí naši fyzioterapeuti odvedli skvělou práci a Michala dali dohromady. Co se týká jeho formy, Michal je velice pracovitý ofenzivní záložník, který se dokáže prosazovat jeden na jednoho, a to je v dnešním fotbale strašně důležité.

Další novinky