Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Pátá na Strahově!

Sedmnáctka porazila Zbrojovku Brno 5:1

Sdílet

Nepopulárního bůra uštědřila Sparta Brnu v jedenáctém kole Celostátní ligy U17. Sparťané zvládli hlavně první poločas, po kterém vedli již o čtyři branky. S finálním hvizdem svítilo na výsledkové tabuli skóre 5:1, přičemž hattrick zkompletoval domácí Rožánek. Sparta porazila Zbrojovku Brno 5:1.
Sparťané hrající v rudých dresech vstoupili do zápasu velice aktivně a již ve 2. minutě přišlo první ohrožení branky Zbrojovky, kdy těsně vedle hlavičkoval po rohu Váňa. Hosté odpověděli centrem Čejky a zakončením Dirdy, avšak Čechal si s jeho střelou poradil. Následně na druhé straně utekl Kačer, ale střelu nenamířil přesně mezi tři tyče.
Ve 13. minutě slavil úspěch vysoký presink domácích. Rožánek obral o míč rozehrávajícího obránce Zbrojovky a přesnou střelou levačkou nedal brankáři šanci – 1:0.
O pár minut později se znovu Rožánek objevil ve slibné šanci, ale místo střely ještě přihrával, avšak nepřesně. Ve 23. minutě Slanina vybojoval míč, posunul ho na Rožánka a ten se pravačkou opřel do míče. Nemýlil se a vymetl šibenici – 2:0.
Ve 31. minutě Kačer našel za obranou Rusa, který svou šanci proměnil, avšak pomezní rozhodčí odmával těsný offside. Na druhé straně střílel hostující kapitán Martínez do rukavic Čechala. Ve 39. minutě Kačer zahrával přímý volný kop, jehož trajektorii ještě změnil hostující Páviš a míč skončil až za zády brankáře Prodělala – 3:0.
Ve 42. minutě předvedli domácí krásný protiútok – Tesař vybojoval míč a předložil Rusovi, ten se elegantně otočil a přihrál Kačerovi, který svůj postup na brankáře Zbrojovky hezky umístil pod horní tyč – 4:0.
Ihned po rozehrání se objevil ještě v nadějné příležitosti Rožánek, ale jeho střela v pádu mířila vysoko nad. Trenér Bláža mohl být po prvním poločase spokojený, protože jeho tým si do druhého dějství nese čtyřgólové vedení. Lavička Sparty neprovedla o přestávce žádnou změnu, a tak na strahovský pažit vyběhla totožná jedenáctka, která mohla již po osmi minutách opět slavit vstřelenou branku. Rožánek proměnil pokutový kop – 5:0. Třetí gól v zápase pro útočníka Sparty – hattrick!
Svého gólu se dočkali i hosté. Po hodině si centr Pantoka nešťastně srazil do sítě Čechal a Brňané snížili – 5:1.
I nadále byli před brankou nebezpeční hlavně sparťané. V krátkém rozmezí měli velkou šanci Rus, Cettl i Káža, ale všichni tři branku minuli. V 85. minutě předvedli domácí asi nejhezčí akci zápasu, kdy po pěti přihrávkách na jeden dotyk střílel v ideální pozici Rus. Mezi střelce se však nezapsal.
Sparťanská sedmnáctka porazila Zbrojovku Brno 5:1. V příštím kole vyzvou mladší dorostenci tým Opavy, a to v sobotu 23. října od 15:30 v Opavě.
Hodnocení trenéra Lukáše Bláži: „ Prvních deset minut zápasu se nám nepovedlo, o to více nám pomohla branka ze třinácté minuty. Poté jsme byli určitě nebezpečnějším týmem, který si vytvářel šance a vstřelil čtyři krásné branky. Ani vstup do druhé půle nebyl ideální, ale od 60. minuty jsme měli hru opět pod kontrolou a neproměnili dalších pět velkých šancí. Myslím, že vítězství bylo zasloužené a mohlo být i větší.“
AC Sparta Praha U17 – Zbrojovka Brno 5:1 (4:0)
Branky: 13., 23. a 53. z pen. Rožánek, 39. Páviš (vl.), 42. Kačer – 60. Pantok. ŽK: Váňa – Pantok. Rozhodčí: Ježek – Vyhnanovský, Nejedlo. Počet diváků: 85 diváků.
Sparta: Čechal – Vaněk, Váňa, Rebibo, Říha (79. Novák) – Kačer (79. Drchal), Slanina, Horák (71. Cettl), Tesař (61. Káža) – Rus, Rožánek (79. Tošnar).
Zbrojovka: Prodělal – Hamza, Martínez, Čejka (68. Kučera), Toman, Dirda, Hübel (46. Kopr), Páviš, Kříž (78. Srb), Pantok, Kovařík.

Další novinky