Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Vybojovaná výhra nad Boleslaví

Hložek rozhodl v nastavení

Sdílet

Pořádný nervák jsme sledovali na Letné v souboji s Mladou Boleslaví. Ještě v nastavení svítily na světelné tabuli dvě nuly. Pak ale přišel gól Adama Hložka a tři body zůstávají doma!
Trenér Sparty Pavel Vrba udělal v sestavě oproti čtvrtečnímu utkání s Lyonem jedinou změnu. Michala Sáčka nahradil kapitán Bořek Dočkal.
První příležitost zápasu měli ve 4. minutě hosté. Hlavatý se dostal ke střele na malém vápně, Nita jeho pokus vykopl.
O tři minuty později byla k vidění krásná akce Sparty! Pavelka vysunul výbornou přihrávkou do vápna Wiesnera, který křížnou střelou po zemi jen těsně minul levou tyč.
A Sparta v aktivitě pokračovala. V 8. minutě po Haraslínově přihrávce Pešek patičkou mířil jen těsně vedle pravé tyče.
V 16. minutě Hložek centrem hledal Minčeva, ten na balon nedosáhl, akci zakončil Hložek střelou doprostřed brány. A hned na to běžel Haraslín z levého křídla na bránu a vypálil, bohužel přestřelil zařízení.
Ve 25. minutě Dočkal krásnou přihrávkou vysunul Wiesnera, ten přihrával na střed Peškovi, který ale na míč pořádně nedosáhl. K balonu se dostal Minčev, jenž nepropálil hradbu těl! Velká škoda!
Z čista jasna přišla ve 29. minutě šance Boleslavi a pořádně nám zatrnulo. Ewerton napřáhl z velké dálky a orazítkoval břevno!
Ve 37. minutě Šeda trochu zazmatkoval, míče se zmocnil Dočkal a přihrál Peškovi. Jeho střelu ale dokázal zneškodnit boleslavský brankář a napravil tak své zaváhání.
První poločas tak skončil bez branek.
Po přestávce se zaskvěl Florin Nita! Gólman Sparty nejprve ve 49. minutě zlikvidoval hlavičku Škody po rohovém kopu. Následně vyrazil střelu Suchého! Za další čtyři minuty Florin znovu vyrazil nebezpečnou hlavičku Škody po centru z pravé strany.
V dalším průběhu zápasu byla Sparta aktivnější, šance ale, na rozdíl od první půle, chyběly. V 77. minutě se Panák opřel do balonu z hranice vápna, při střele podklouzl a jeho pokus proletěl nad břevnem.
Pět minut před koncem při nás stáli všichni svatí. Po střele Juráska míč tečoval Fila a balon doskákal na tyč! Hned poté po centru z levé stany hlavičkoval Pulkrab, jeho pokus ale vyrazil gólman. V 88. minutě Skalákova křížná střela ve vápně proletěla jen těsně vedle pravé tyče.
Když už se zdálo, že se budeme muset smířit s bodovou ztrátou, přišel v 93. minutě centr Peška, po kterém hlavičkoval do brankové konstrukce Pulkrab a balon pohotově dorazil do brány Hložek!
Sparta tak porazila Mladou Boleslav 1:0 a využila zaváhání Slavie. Florin Nita zapsal šestou nulu v sezoně a vede brankářské statistiky celé ligy.
Výherce tomboly Tipsport 50/50 si tentokrát z Letné odnesl 16 325 Kč! Stejná částka putuje na konto NF ACS. Gratulujeme výherci a děkujeme všem, kteří se zapojili!
1 / 78
AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)
Góly: 90.+3 Hložek. ŽK: Pavelka, Dočkal, Karabec – Matějovský, Jurásek. Rozhodčí: Julínek – Caletka, Horák. Diváci: 7544.
Sparta: Nita – Wiesner, Panák, Čelůstka (68. Štetina), Hancko – Pešek, Pavelka, Dočkal (85. Pulkrab), Hložek, Haraslín (56. DMK) – Minčev (56. Karabec).
Boleslav: Šeda – Karafiát, Suchý, Dancák – Douděra, Matějovský (61. Fila), Hlavatý, Jurásek – Ladra (61. Skalák), Škoda, Ewerton (84. Mašek).

Další novinky