Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Přestřelka se Slováckem

Sedmnáctka přehrála Slovácko 5:3

Sdílet

V šestém kole Celostátní ligy U17 dorazilo na Strahov Slovácko. Tým z Uherského Hradiště se nakonec domů vracel domů s prázdnou, protože Sparta zvítězila 5:3, když uhájila dvoubrankový náskok z prvního poločasu.
Sparťané v cestě za dalšími třemi body začali skvěle. Ve 3. minutě napadající Slanina získal míč, Rus posunul na Krulicha, který křižnou střelou otevřel skóre utkání – 1:0. Následně Vitarigov střílel z přímého volného kopu jen do zdi. V 9. minutě rozjeli domácí krásnou akci. Po hezké výstavbě našel Slanina Říhu, ten posunul na Vitarigova, který své sólo přes půlku hřiště zakončil gólem – 2:0. V 15. minutě se hosté uvolnili na levé straně a míč před bránou se dostal k Lackovi, který se štěstím prostřelil obránce domácích i gólmana Váňu – 2:1. Ve 28. minutě Rebibo hlavičkoval pouze do náručí gólmana hostí. Následně vychytal i nájezd Slaniny, míč vyrazil na roh. Ve 33. minutě Kačer našel za obranou Ruse, který se krásným dotykem uvolnil a obhodil brankáře Zimčíka – 3:1. Ve zbytku poločasu se nic zásadního nestalo.
Druhý poločas začali aktivněji hosté se snahou udělat něco s výsledkem. Sparťané úvodnímu tlaku odolali a když to vypadalo, že zase začnou ovládat tempo hry oni, přišel úder hostí. Po standardní situaci domácích se zmocnil míče brankář Zimčík, dlouhým nákopem za obranu hledal svého útočníka, avšak na míč vyběhl brankář Váňa, míč jen odehrál na kopačky Lacka, který ze 30 metrů trefil odkrytou branku – 3:2. O čtyři minuty později se pak po rohovém kopu prosadil hlavou Gabryš a drama bylo na světě – 3:3. Naštěstí ze stejné situace se prosadil o 3 minuty později Krulich a domácí znovu vedli – 4:3. Po rohovém kopu následně hlavičkoval i kapitán domácích Váňa, ale mířil těsně nad. O gólovou pojistku se postaral v 83. minutě Vaněk, když dohrál hezkou akci Šimonovského a střílejícího Slaniny – 5:3. O chvilku později šel sám na bránu střídající Rožánek, ale nevolil správné řešení v zakončení. Utkání tak skončilo výhrou 5:3 pro Spartu.
Komentář trenéra Lukáše Bláži:  „Věděli jsme, že má Slovácko běhavý tým, který chce hrát fotbal, a to se potvrdilo. I tak jsme v prvním poločase byli lepším týmem, vytvářeli si povedené akce a vstřelili tři hezké góly. Do druhé půle jsme vstoupili vlažně a po velmi laciných brankách jsme dovolili soupeři utkání srovnat. Naštěstí tým ukázal charakter, znovu se zvednul a po zásluze dovedl zápas do vítězného konce. Za výhru jsem rád, ale musíme se poučit z velkých chyb.“
AC Sparta Praha U17 – 1. FC Slovácko 5:3 (3:1)
Branky: 3. a 67. Krulich, 9. Vitarigov, 33. Rus, 83. Vaněk – 15. a 60. Lacko, 64. Gabryš. ŽK: Krulich – Huspenina, Marek. Rozhodčí: Doubrava – Krejsa, Štěrba.
Sparta: Váňa J. – Vaněk, Váňa, Rebibo, Říha – Kačer (76. Šimonovský), Horák, Slanina, Vitarigov (84. Tesař) – Krulich (84. Tošnar), Rus (62. Rožánek).
Slovácko: Zimčík – Eliáš (62. Chramcov), Gabryš, Huspenina, Zámečník, Zelina (54. Zlínský), Daňhel, Lacko (70. Marek), Dunka, Kowalczyk (54. Pelikán), Polák (70. Hanslík).

Další novinky