Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Doma za tři body

Sedmnáctka porazila Mladou Boleslav 3:0

Sdílet

Náročný program o třech zápasech v jednom týdnu zakončili sparťané doma proti Mladé Boleslavi. O osudu utkání osmého kola Celostátní ligy U17 se rozhodlo až po přestávce, kdy Sparta třikrát udeřila a porazila mladoboleslavské 3:0.
Třetí utkání během jednoho týdne odehráli sparťané doma proti Mladé Boleslavi. První velkou šanci v utkání měl v 7. minutě dravý Rožánek, ale těsně před zakončením mu míč vypíchl hostující Švejnoha a gólman hostí byl nucen střelu vyrazit. Rozhodčí odpískal malou domů, avšak přímý volný kop Vitarigov nevyužil. V 17. minutě kopal Vitarigov rohový kop, na zadní tyči střílel kapitán Váňa, avšak brankář Zaplatílek vyrazil míč do tyče. Tyč zněla i po centru Říhy o chvilku později. Ve 25. minutě už domácí dokázali dopravit míč do sítě, ale hlavičkující Rebibo byl v těsném offsidu. Na konci 29. minuty krásně posadil Vitarigov míč na hlavu Váni, ale domácí stoper tentokrát trefil jen horní konstrukci branky. Když se neujala ani střela Ruse, šlo se do kabin za stavu 0:0.
Druhý poločas začala Sparta velmi aktivně. Ve 49. minutě se dostal za obranu Rožánek, ale mířil těsně vedle. V 50. minutě pak Boháč ve vápně prostrčil na Slaninu, který byl faulován, situaci dohrál do gólu, ale těsně před tím zazněla píšťalka rozhodčího. K pokutovému kopu se postavil Rožánek. Jeho střelu vyrazil hostující brankář, ale jen k jeho nohám a domácí útočník již z dorážky uspěl – 1:0. O další dvě minuty pozdějí pak Váňa krásně nacentroval na hlavu Rožánka, který nekompromisně zvýšil na 2:0. V 58. minutě pak velmi dobře hrající Rožánek vybojoval na půlce zdánlivě ztracený míč, předložil ho Boháčovi, který ještě přihrál Slaninovi a ten trefil přesně k tyči – 3:0. I nadále domácí dominovali ve hře a vytvářeli si další šance. Konkrétně mladé pušky Tesař s Tošnarem mířili v zakončení těsně vedle. Utkání se tak dohrávalo na polovině hostí a skončilo výsledkem 3:0.
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie Lukáš Bláža: „V prvním poločase jsme byli nepřesní ve finální fázi, a proto jsme nedali branku. Druhý poločas jsme začali aktivně, proměnili šance a dali krásné góly. Poté jsme v utkání již dominovali. Chválím i střídající hráče, kteří tempu neubrali, ba naopak.“
AC Sparta Praha U17 – FK Mladá Boleslav 3:0 (0:0)
Branky: 51. a 53. Rožánek, 58. Slanina. Rozhodčí: Švorc – Radina, Hejma. Počet diváků: 68 diváků.
Sparta: Čechal – Vaněk, Váňa, Rebibo, Říha (71. Novák) – Boháč (60. Kačer), Slanina, Horák (71. Tošnar), Vitarigov (60. Tesař) – Rus (76. Drchal), Rožánek.
Mladá Boleslav: Zaplatílek – Soukup, Oláh (57. Kavan), Gnip (64. Sofín), Havlas, Pastyřík (64. Kasáček), Švejnoha, Naďo, Pavlíček, Výda (64. Straka), Bobek (57. Trajkovski).

Další novinky