Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Remíza se Zbrojovkou

Devatenáctka remizovala se Zbrojovkou 1:1

Sdílet

Trápení. Sparťané remizovali ve 12.kole Celostátní ligy U19 se Zbrojovkou 1:1. Soupeř z Brna se brzy ujal vedení, o které přišel zásluhou Tesaře. I když sparťané dohrávali proti deseti, tak se jim nepodařilo přidat vítěznou branku.
Sparta se pustila do ofenzivy od úvodního hvizdu a již ve druhé minutě nebezpečně centroval Osmani, ale hostující obrana uklidila míč do bezpečí. Avšak pouze na pár vteřin, protože následně se k hlavičce protlačil Tesař, který o kousek minul branku. Na druhé straně se po tvrdé střele po pravé ruce ohlédl Ulrich. Pokus naštěstí skončil v zámezí. To však neplatilo pro tečovanou střelu ze 13. minuty, kdy Zbrojovka dobývala šestnáctku Sparty několik desítek vteřin a výsledkem byla nepřesná střela z hranice velkého vápna, která však ve své trajektorii trefila kapitána Vydru a od jeho zad se míč dokutálel za brankovou čáru – 0:1.
Svěřenci trenéra Kopáňka byli blízko vyrovnání o pět minut později, kdy se Váňa prosmýkl po levém křídle a naservíroval míč na přední tyč Tesařovi, jehož střelu Špelda vyrazil k nohám Sprinze, ale ani on nedokázal překonat statného gólmana Zbrojovky.
Po půlhodině hry musel být na pozoru i Ulrich, prudká přihrávka prosvištěla malým vápnem a se štěstím neskončila na kopačce některého z útočících Brňanů.
Následně po centru Stárka vyplaval za obranou Zbrojovky osamocený Ševínský, který se z první opřel do balonu – přestřelil. Případná radost by ale netrvala dlouho, protože i kdyby se obránce Sparty prosadil, tak sudí by branku neuznal kvůli postavení mimo hru.
V prvním poločase již diváci branku neviděli a po prvním poločase sparťané ztráceli jeden gól na soupeře z Moravy. Ihned z kraje druhé části mohl rozveselit lavičku domácích Sprinz, ale tváří v tvář Špeldovi neuspěl. Na hřiště musel po přestávce i lékař domácích, po tvrdém souboji na půlící čáře totiž zůstal na zemi ležet Kaštánek a musel nakonec po úderu do hlavy střídat. Do hry naskočil Krejčí. V 58. minutě propadl hostující obranou roh, který si našel Tesař a nekompromisně ho na zadní tyči uklidil do sítě, vyrovnáno – 1:1.
V 63. minutě přebíral na půlící čáře míč Váňa. Poté, co ho posunul na svého spoluhráče byl nevybíravě podražen soupeřem ve skluzu zezadu. Sudí Vyhnanovský zákrok ocenil červenou kartou pro hostujícího kapitána Adamce.
Sparťané dobývali desetičlennou obranu šestnáctky Brna marně. Defenziva Zbrojovky byla velmi nízko a téměř neprostupná. Devatenáctka Sparty tak nakonec remizovala se Zbrojovkou Brno 1:1.
AC Sparta Praha U19 – FC Zbrojovka Brno 1:1 (0:1)
Branky: 58. Tesař – 13. Kohoutek. ŽK: Váňa, Ševínský – Kocůrek. ČK: 63. Adamec (Zbrojovka). Rozhodčí: Vyhnanovský – Ježek, Nejedlo. Počet diváků: 100 diváků.
Sparta: Ulrich – Vydra, Sprinz, Jedlička, Osmani, Váňa, Ševínský, Lilling, Kaštánek (56. Krejčí), Tesař (83. Horák), Stárek.
Zbrojovka: Špelda – Vit, Kocůrek, Prágr, Hlucháň (68. Pavlík), Černý (86. Vantuch), Adamec, Vojtíšek, Ryšavý (75. Strnad), Kohoutek, Holásek.

Další novinky