Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Šance pro další hráče

Asistent trenéra Luboš Loučka před MOL Cupem v Teplicích

Sdílet

Sparta má za sebou jeden zápas v MOL Cupu, před měsícem zvítězila v Líšni 3:0. Teplice vyzvaly Benešov a Třinec a oba soupeře udolaly 1:0. V nejvyšší soutěži patří Sklářům až 15. příčka, a právě je vyzveme také v dalším domácím zápase.  Teď nás ale čeká MOL Cup a před zápasem jsme se ptali asistenta trenéra Luboše Loučky. Pohárové utkání s Teplicemi začíná ve středu v 17:00 a můžete ho sledovat na ČT sport.
Trenére, máme má za sebou vydřené vítězství nad Boleslaví. Jsou právě tohle zápasy, které mužstvo ještě posílí?
Stoprocentně ano. Zejména v programu, který mají kluci v nohách. Takové zápasy musíme vyhrávat. Kluci za tím šli doslova do poslední vteřiny. Takhle vyhrávají velké týmy, věřím tomu.
Když jste si zápas analyzovali, v čem byl podle vás důvod, že jsme se neprosadili dřív?
Určitě v kvalitním soupeři a v naší efektivitě. Na začátku jsme do patnácté minuty měli dvě tři šance. Pokud bychom je proměnili, tak by ráz utkání asi změnily. Jak už jsem říkal, Mladá Boleslav má také kvalitní, dobře organizovaný tým, kde jsou zkušení hráči. Nebylo tedy jednoduché se do nich dostat. Navíc byli nebezpeční dopředu, takže jsme nemohli útočit v tak velkém počtu, jak bychom si přáli. Bylo ale vidět, že kluci utahovali a chtěli za každou cenu, aby tři body zůstaly na Letné. Nakonec se nám to podařilo, takže super.
Čeká nás zápas MOL Cupu, tedy třetí soutěž v jednom týdnu. Liší se z vašeho trenérského pohledu příprava?
Liší se v tom, že někteří hráči dostanou šanci. Co se týká systému a toho, co chceme hrát proti Teplicím, to se samozřejmě nemění. Návyky, které chceme po všech hráčích, budeme chtít i teď v Teplicích. Výrazně se tedy nic nemění, akorát pracujete třeba s jinými hráči.
Koučem Teplic se koncem září stal dlouholetý sparťan Jiří Jarošík. Jaký nás pod jeho vedením čeká soupeř?
Jedle už to psal, když přicházel do Teplic, že mu nejde ani tak o jména, ale o hladovost těch hráčů. V zápasech, zejména s Plzní, na nich bylo vidět, že jich bylo plné hřiště. Omladil tým a otázka je, jak k tomu zítra v MOL Cupu přistoupí. Nemyslím si ale, že v tom bude nějaká výrazná změna, jestli dá jiné hráče, bude na ně stejně náročný jako na ty, kteří hráli teď v lize. Bude to z jejich strany hodně bojovné utkání, budou hodně běhat a napadat. My se s tím musíme porvat.
Teplice vyzveme také v dalším domácím zápase v lize. Jak to jako trenér berete? Jste rád, že jsou poznatky čerstvé, nebo byste radši vyzval jiný tým?
Fotbalový život někdy tohle nabízí. V minulé sezoně jsme hráli pohár s Jabloncem a brzy poté jsme s nimi hráli v lize. Co se týká budoucnosti, poznatky budou živější, o to lepší bude příprava na ten další zápas. Já osobně ale o tom nijak výrazně nepřemýšlím, jestli s nimi hrajeme teď a za deset dní znovu.
V Teplicích se nám historicky tolik nedaří a při posledním pohárovém zápase Na Stínadlech v roce 2019 rozhodovaly až pokutové kopy. Budete jim věnovat větší pozornost, nebo zkrátka chcete rozhodnout v základní hrací době?
Určitě chceme rozhodnout po devadesáti minutách, ale kluci si na tréninku penalty také kopnou.
V Teplicích je hodně hráčů, kteří mají v životopise Spartu. Vy sám jste zažil jako hráč, jaké to je proti nám nastupovat. Dokážou právě bývalí sparťani tým proti nám namotivovat nejvíc?
Je to možné. V týmu jsou Mazda (Ondřej Mazuch) a Marec (Lukáš Mareček), kteří jsou se Spartou hodně spojení a byli tady dlouho. Otázka je, jestli budou hrát, jak na tom budou, protože v posledních zápasech moc nenastupovali. Samozřejmě, motivace u nich bude velká. To znám sám, když jsme jezdili na Spartu s Jabloncem. Jaký vliv budou na Teplice mít, to uvidíme zítra.
Už jste to trochu naznačil, dostanou tedy příležitost hráči, kteří toho v poslední době tolik neodehráli?
Stoprocentně ano.

Další novinky