Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Tři červené, tři body

Sedmnáctka porazila Opavu 2:0

Sdílet

Tři červené karty a tři body. Třinácté kolo Celostátní ligy U17 vyslalo tým trenéra Lukáše Bláži na samotný východ České republiky, kde Sparta vyzvala Opavu. Jediné dvě branky, a to do sítě domácích, vstřelil v druhém poločase Vitarigov a mladší dorostenci porazili Slezany 2:0.
Do daleké Opavy vyrazili sparťané bez osmi nemocných hráčů a očekával se tvrdý boj na zdejší umělé trávě. Úvod hry přinesl vyrovnanou hru na obou stranách. V patnácté minutě se dostal do šance Rožánek, ale branku minul. Na druhé straně střílel Blatný také mimo branku Čechala. V závěru poločasu se ještě probil do vápna Kačer, ale závar před brankou hosté do gólu nepřetavili.
I přes množství absencí mohl mít trenér Bláža radost z návratu uzdraveného Vitarigova, který naskočil do druhého poločasu a hned v 47. minutě předvedl krásnou akci s přesným zakončením pod břevno – 0:1.
O deset minut později zahrávali hráči v rudých dresech přímý volný kop z ideální pozice, ale Horák orazítkoval pouze horní tyč branky Součka. V 66. minutě předvedl domácí Wehowský nevybíravý zákrok na Nováka a od sudího Habermanna viděl červenou kartu. Za následnou strkanici dostal červenou kartu i hostující Rožánek a síly na hřišti se během pár vteřin opět vyrovnaly. Sparťané od té doby hráli ze zabezpečené obrany a hrozili z rychlých protiútoků. Po jednom z nich střílel z hranice vápna Tošnar, avšak trefil pouze břevno, od něhož se míč odrazil na čáru a ven z branky. V 77. minutě postupoval sám na branku soupeře opět Tošnar a byl stažen opavským Buchtou. Rozhodčí se nijak nerozmýšlel a opět vytáhl červenou kartu pro domácího hráče. Opava vrhla všechny zbylé hráče do útoku, ale obrana Sparty v čele dobře hrajícím Rebibem a Říhou odolávala.
Naopak na druhé straně utekl střídající Feit, který udělal kličku brankáři Součkovi, ale z úhlu volil ještě přihrávku na lépe postaveného Vitarigova, který definitivně rozhodl o vítězi utkání – 0:2.
Sparťané zvládli před derby těžké utkání na druhé straně republiky a zvítězili 2:0. V příštím kole přivítá sedmnáctka na Strahově odvěkého rivala. Derby je na programu v sobotu 30. října od 13:15.
Hodnocení trenéra Lukáše Bláži: „I vzhledem k zdravotnímu stavu našeho kádru jsme očekávali těžké utkání. To se potvrdilo a domácí tým byl na zdejší umělé trávě nepříjemným soupeřem. I tak jsme si vytvořili více šancí a prezentovali se lepší hrou než domácí tým. Troufám si tvrdit, že jsme vyhráli zaslouženě a odvážíme si cenné tři body.“
Slezský FC Opava – AC Sparta Praha U17 0:2 (0:0)
Branky: 49. a 90. Vitarigov. ŽK: Panyla - Rebibo, Tošnar. ČK: Buchta, Wehovský - Rožánek. Rozhodčí: Habermann - Dresler, Brázdil. Počet diváků: 82 diváků.
Sparta: Čechal – Vaněk, Říha, Rebibo, Novák – Šimonovský (43. Vitarigov), Slanina, Horák, Kačer (87. Drchal) – Rožánek, Tošnar (90. Feit).
Opava: Souček – Cileček (86. Sedláček), Buchta, Stareček, Wehovský, Kokeš, Géryk (67. Panyla), Šrek (84. Bek), Hranoš, Blatný, Nováček (67. Honeš).

Další novinky