Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Sparta postoupila do čtvrtfinále MOL Cupu

Sparťani vyhráli na hřišti Teplic 2:0

Sdílet

Sparta cestovala v osmifinále MOL Cupu do Teplic, které se v této sezóně trápí a v ligové tabulce jim patří předposlední místo. Sparťani v předchozím pohárovém utkání uspěli na hřišti druholigové Líšně, Teplice vyřadily rovněž druholigový Třinec. Průběh duelu výrazně ovlivnila 19. minuta, ve které byl v úniku zastaven Minčev za cenu červené karty. Z následného pokutového kopu se nemýlil Karlsson. Druhý gól Sparty přidal po pěkné střele Dočkal.
Trenér Pavel Vrba nenominoval na tento duel sedm nejvytěžovanějších hráčů. Do Teplic necestovali Nita, Wiesner, Panák, Čelůstka, Hancko, Pešek a Hložek. V bráně dostal příležitost poprvé v této sezóně Dominik Holec. Na soupisce se objevili také Gabriel, Vitík, Suchomel a Ryneš, kteří nastupují většinou za béčko v druhé lize.
Úvod utkání byl opatrný z obou stran. Hrálo se převážně ve středu hřiště. To se změnilo v 19. minutě, kdy se do samostatného úniku dostával Minčev. Ve vápně ho fauloval Švanda, který za zákrok obdržel červenou kartu. Následný pokutový kop bezpečně proměnil Karlsson, 1:0 pro Spartu.
Minčev zakončuje z otočky po rohu a Grigar si připisuje důležitý zákrok v 30. minutě.
Karabcova střela zevnitř vápna ve 37. minutě nesměřovala mezi tři tyče, přičemž ji ještě tečoval Pulkrab. Grigar vyrážel a míč se opět dostal ke Karabcovi, který zkusil znovu štěstí. Brankář Teplic nepustil míč za svá záda ani napodruhé.
Po rohu Sparty se míč dostal k Pulkrabovi, který ho posunul na hranici šestnáctky. Štetina přitukl na Dočkala, který pěknou střelou zvýšil na 2:0.
Teplice se pokoušely o snížení. Nebezpečnější příležitost přišla ve 42. minutě. Holcovi to ale větší problémy nenadělalo. V prvním poločase se toho víc už neudálo.
Sparta předvedla pěknou akci v 55. minutě. Sáček na jejím konci vracel pod sebe na Karabce. Jeho střela však nesměřovala do prostoru brány.
Nebezpečná rána Dočkala zpoza šestnáctky o deset minut později těsně minula pravou tyč.
Druhý poločas mnoho šancí nepřinesl a hra se odehrávala zejména v pozicích mimo ohrožení brankářů. V zápase se toho už víc neudálo a Sparta tak postoupila do dalšího kola MOL Cupu.
FK Teplice – AC Sparta Praha 0:2 (0:2)
Góly: 19. Karlsson (pen.), 39. Dočkal. ČK: 18. Švanda (TEP), ŽK: Sáček. Rozhodčí: Franěk – Ratajová, Vodrážka.
FK Teplice :  Grigar – Švanda, Knapík, Chlumecký, Vondrášek (56. Hasil), Jukl, Bulmaga (26. Hyčka), Mareček (69. Krunert), Kodad (56. Moulis), Černý, Succar (70. Rezek).
AC Sparta Praha: Holec – Gabriel, Vitík, Štetina, Polidar (46. Vindheim) – Minčev (84. Ryneš), Dočkal, Sáček, Karabec, Karlsson (72. Haraslín) – Pulkrab (71. Drchal).

Další novinky