Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Vyhráli jsme zaslouženě

Pavel Vrba po Teplicích

Sdílet

Pavel Vrba zhodnotil vítězný zápas na hřišti Teplic na pozápasové tiskové konferenci. Kromě toho mluvil i o hráčích, kteří dostali volno, o zdravotním stavu Čelůstky nebo o nadcházejícím utkání v Ostravě.
Vítězství, žádné zranění, berete to jako ideální zápas?
Vzhledem k tomu, že dostali šanci hráči, kteří tolik nehrávají, tak ano. V náročném programu, jaký teď máme, tak jsme chtěli postoupit i s obměněnou sestavou, což se nám také podařilo. S tím jsem spokojený. Některé hráče jsem si vyzkoušel a sledoval jsem, jak zahráli.
Do jaké míry ovlivnila duel 18. minuta?
Teplice hrály ze začátku velmi dobře, měly tam nějaké centry a nepříjemné situace. Vstup do utkání nám nevyšel. Za mě byla červená karta oprávněná, přičemž šlo o zlom zápasu. Hodně nám pomohl i druhý gól. Po přestávce jsme dobře drželi míč a dohráli to do vítězného konce. Přijeli jsme sem po postup, což se nám podařilo.
Jak hodnotíte výkon Gabriela?
Zvládl to, co jsem od něho očekával. Hrál dobře, i když ještě má na čem pracovat. Připravuje se s námi už déle a věřím, že tato zkušenost mu pomůže k tomu, aby ukázal, že má na naši ligu.
Podle čeho jste se rozhodovali, kteří hráči dostanou volno?
Šlo o reprezentanty a nejvíc vytížené hráče. Dali jsme jim volno teď, protože nejbližší měsíc zase nebude moc prostor. Program je velmi nahuštěný. Hraje se dvakrát do týdne, do toho přijde reprezentační přestávka a předpokládám, že tam odjede více hráčů, takže zase nebudou moct odpočívat. Víme, že odpočinek je důležitý, proto jsme jim ho nyní dopřáli.
Baník je pro vás specifický klub. Jaké budou vaše pocity při víkendovém zápase?
Pro mě jde o klub, který mi dal první šanci v kariéře a beru ho tedy trochu jinak než ostatní mužstva. Sleduji ho a chci, aby to tam fungovalo. Nyní jsme však soupeři. Tak, jak jsem tam chtěl vyhrávat i s Plzní, tak to bude i teď. Těším se na to i na skvělou atmosféru, která nás tam čeká.
V jakém stavu je Čelůstka, který nedohrál utkání proti Boleslavi?
Zítra nebo pozítří se s námi zapojí do tréninku a uvidíme, jak to půjde. Věřím, že to bude v pořádku.
S výkony kterých hráčů jste dnes spokojen?
Dobře zahrál Štetina. Líbili se mi aktivní krajní obránci, kteří se snažili podporovat útok a byli nebezpeční směrem dopředu. Sáček a Dočkal to ve středu dobře zvládli, přičemž byli velmi silní na míči. Ostatní hráči také odvedli, co měli. Vyhráli jsme zaslouženě 2:0.

Další novinky