Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Z Ostravy vezeme bod

Sparta remizovala s Baníkem 2:2

Sdílet

V Ostravě se hrál velmi atraktivní a vypjatý zápas. Šance byly na obou stranách a kopaly se hned tři penalty. Sparta dvakrát vedla, domácí ale dokázali odpovědět a výsledkem tak je dělba bodů.
Trenér Sparty Pavel Vrba poslal do středu hřiště trio Pavelka, Sáček, Dočkal. Na hrotu operoval Hložek.
V úvodu utkání byla Sparta častěji u balonu. První příležitost přišla po deseti minutách hry, když Hancko z přímého kopu pálil přímo na bránu a Budinský střelu vytáhl na roh.
Pak se hra vyrovnala a v krátkém sledu byly k vidění šance na obou stranách. Nejprve po přímém kopu hlavičkoval Panák. Hned vzápětí zahrozili domácí, když Buchta po přihrávce na malé vápno pálil kousek vedla pravé tyče.
V 17. minutě po centru z pravé strany Almási hlavou zamíří kousek vedle levé tyče. Za dalších sedm minut Fleišmanovu ostrou standardku odvrátila sparťanská obrana. K odraženému míči se nejrychleji dostal Tetour, který přestřelil bránu.
Po půlhodině hry šla Sparta do vedení. Hložek skvěle vybojoval míč v osobním souboji a poslal hlavou dopředu Peška. Ten proklouzl mezi stopery a dal už šestý ligový gól v sezoně!
Ve 41. minutě Dočkal přihrál z přímého kopu Dávidu Hanckovi, který podruhé zavěsil. Radost ale trvala jen krátce. Sudí po konzultaci s VAR branku zrušil kvůli ofsajdu.
Na konci první půli předvedl skvělý zákrok Florin Nita! Gólman Sparty vytáhl nepříjemnou střelu Kuzmanoviće z hranice vápna. Po první půli tak Sparta vedla 1:0.
Pět minut po přestávce přišlo vyrovnání. Buchta ve vápně vypálil a jeho křížná střela skončila v síti.
V 63. minutě Hložek proklouzl do vápna, jeho zakončení obránci zblokovali. Do odraženého míče se opřel Dočkal a za už překonaného Budinského zakročil Fleišman!
O chvíli později sudí po zákroku Jurošky odpískal pokutový kop. Míč si vzal kapitán Dočkal, který bohužel penaltu neproměnil. Budinský jeho zakončení k levé tyči vystihl a míč vyrazil.
Dvacet minut před koncem po ruce ve vápně odpískal sudí po konzultaci s VAR další pokutový kop. Tentokrát si míč vzal Dávid Hancko. Budinský šel znovu k levé tyči a Dávid poslal míč na druhou stranu. Sparta tak znovu vedla.
O pár minut později přišla obrovská šance Baníku. Střelu Ndefeho z prázdné brány vykopl Wiesner! V 79. minutě po centru z levé strany hlavičkoval těsně vedle pravé tyče Hložek.
Devět minut před koncem odpískal sudí naopak penaltu proti Spartě. Situaci následně dlouho zkoumal u videa, ale u svého rozhodnutí zůstal. Míč si vzal Tetour a proměnil.
Sudí nastavil sedm minut. V nastaveném čase po centru Minčeva hlavičkoval Hložek nad bránu.
Víc už se nestalo a Sparta si tak po remíze 2:2 veze z Ostravy bod.
FC Baník Ostrava – AC Sparta Praha 2:2 (0:1)
Góly: 50. Buchta, 88. Tetour (pen.) – 31. Pešek, 72. Hancko (pen.). ŽK: Kuzmanović, Pokorný, Sor – Čelůstka, Hancko. Rozhodčí: Berka – Nádvorník, Paták.
Baník: Budinský – Juroška, Svozil, Pokorný, Fleišman – Ndefe (78. Sor), Kaloč (78. Budínský), Kuzmanović (73. Klíma), Tetour, Buchta (90.+6 Potočný) – Almási.
Sparta: Nita – Wiesner, Čelůstka, Panák, Hancko – Pešek, Pavelka, Sáček (59. LK37), Dočkal (89. Pulkrab), Haraslín (67. Minčev) – Hložek.

Další novinky