Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Výhra nad Teplicemi

Sparta porazila skláře 4:2

Sdílet

Po třech venkovních zápasech v řadě tentokrát Sparta vyzvala doma Teplice. Severočechy porazila 4:2. V první půli se trefili LK37 a Hancko, ve druhém poločase přidal dvě branky střídající Pulkrab, který odehrál stý ligový zápas.
Před utkáním diváci uctili minutou potlesku klubovou legendu Arnošta Pazderu. Ten v rudém dresu odehrál 597 zápasů a minulý týden nás ve věku 92 let opustil.
Trenér Sparty Pavel Vrba udělal v sestavě oproti duelu v Lyonu dvě změny. Zraněného Čelůstku nahradil Štetina, místo Davida Pavelky vyběhl Bořek Dočkal. Zdravotní problémy nepustily do hry také Hložka, Součka, Højera, Juliše a DMK.
První šanci měla Sparta po 13 minutách hry. Minčev to zkusil ve vápně z úhlu, mířil ale jen do boční sítě.
O čtyři minuty později se Haraslín i přes podklouznutí ve vápně obtočil kolem obránce a vypálil. Bohužel mířil vedle pravé tyče.
Ve 27. minutě po rohovém kopu hlavičkoval Štetina, balon ale skončil jen v rukavicích Grigara.
Po půl hodině hry už jsme se ale dočkali. Po rohovém kopu Haraslína se nejvýš vytáhl LK37 a hlavou nás poslal do vedení.
Za další tři minuty sudí po zásahu VAR odpískal penaltu za ruku Ljevakoviće. Míč si vzal střelec prvního gólu. Jenže LK37 pokutový kop nedal, protože Grigar vystihl stranu a balon vyrazil.
Ve 39. minutě nejprve po Dočkalově centru trefil Minčev hlavou břevno! O pár vteřin později ale Hancko napřáhl z dálky a míč zapadl k pravé tyči.
Jenže z dvougólového vedení se Sparta neradovala dlouho. Prakticky hned po rozehrávce se hosté pustili do útoku. Succar vystřelil ve vápně a jeho křížná střela skončila v síti u pravé tyče.
Po prvním poločase tak Sparta vedla 2:1.
V 53. minutě Hancko posadil parádní centr na hlavu Panáka, ten ale zamířil nad zařízení.
O čtyři minuty si Krunert navedl ve vápně míč ke střele a vypálil. Jeho nebezpečnou křížnou ránu skvěle vyrazil Nita.
V 62. minutě byla Sparta blízko gólu. Po centru Peška se míč na malém vápně odrazil od jednoho z obránců k LK37 a ho bohužel přes bránící hráče nepropasíroval do brány!
V 77. minutě šel Pulkrab z levé strany sám na gólmana, přeloboval ho a balon zapadl k pravé tyči! Krásná akce a Sparta vedla 3:1.
Jenže ani tentokrát to nebylo o dva góly dlouho. Krátce na to sudí odpískal penaltu proti Spartě. Florin Nita se vrhl k levé tyči a Mareš poslal míč doprostřed.
Dvě minuty před koncem Haraslín pelášil po levé straně a pak přes obránce procedil přihrávku na Pulkraba, který dal svůj druhý gól!
Sparta porazila Teplice 4:2 a posunula se na třetí místo v tabulce. Na čelo už ztrácí jen dva body. Nyní nás čeká reprezentační přestávka.
Výherce tomboly Tipsport 50/50 si tentokrát z Letné odnáší 17 125 Kč! Stejná částka i v tomto případě míří na konto NF ACS. Gratulujeme výherci a děkujeme všem, kteří se zapojili!
AC Sparta Praha – FK Teplice 4:2 (2:1)
Góly: 30. LK37, 39. Hancko, 77. a 88. Pulkrab – 40. Succar, 80. Mareš (pen.) ŽK: Ljevaković. Rozhodčí: Machálek – Kubr, Hurych. Diváci: 5617.
Sparta: Nita – Wiesner (83. Vindheim), Panák, Štetina, Hancko – Pešek, Sáček (71. Pavelka), LK37, Dočkal (71. Karabec), Haraslín – Minčev (61. Pulkrab).
Teplice: Grigar – Vondrášek, Mareček, Chaloupek, Hyčka – Kodad, Ljevaković (57. Jukl), Trubač, Bulmaga (46. Krunert), Rezek (83. Moulis) – Succar (57. Mareš).          

Další novinky